Így készül a krémes francia pesto: levesekre is rácsorgathatod
A francia pesto parmezán és fenyőmag nélkül készül, mégis finom és változatosan lehet felhasználni.
Pesto sok mindenből készülhet, a leggyakrabban tésztával egybeforgatva szokás fogyasztani, de kenyérre is kenheted, pizzafeltét is lehet, vagy zöldségeket mártogathatsz bele. A franciák pestója, a pistou kísértetiesen hasonlít az olasz verzióra, bár ebben nem kap helyet a sajt és a fenyőmag, és fogyasztását tekintve is új élményt ad.
A francia pestót hagyományosan zöldséglevesre szokás kanalazni, úgy érvényesül a legjobban a zamata, de bármilyen más levest megkoronázhatsz vele, ez ízlés kérdése. Természetesen tésztával is kipróbálhatod az egyszerű szószt.
Francia pesto – Pistou
Hozzávalók 4 személyre
- 1 csokor bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Az összes hozzávalót helyezzük aprítógépbe, és turmixoljuk össze.
Címkék:
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!