Így készül a krémes francia pesto: levesekre is rácsorgathatod

4
Nyomtatás
fpcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A francia pesto parmezán és fenyőmag nélkül készül, mégis finom és változatosan lehet felhasználni.

Pesto sok mindenből készülhet, a leggyakrabban tésztával egybeforgatva szokás fogyasztani, de kenyérre is kenheted, pizzafeltét is lehet, vagy zöldségeket mártogathatsz bele. A franciák pestója, a pistou kísértetiesen hasonlít az olasz verzióra, bár ebben nem kap helyet a sajt és a fenyőmag, és fogyasztását tekintve is új élményt ad.

A francia pestót hagyományosan zöldséglevesre szokás kanalazni, úgy érvényesül a legjobban a zamata, de bármilyen más levest megkoronázhatsz vele, ez ízlés kérdése. Természetesen tésztával is kipróbálhatod az egyszerű szószt.

Francia pesto – Pistou

fpct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Az összes hozzávalót helyezzük aprítógépbe, és turmixoljuk össze.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon