Könnyű, vitamindús francia répasaláta – Ropogós pirítós mellé a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Könnyű, egészséges előétel, igazi kímélő fogás, aminek érdemes helyet szánni a húsvéti asztalon.
A francia répasaláta tökéletes választás, ha szerény vacsorára vágyunk, mellé ropogós fokhagymás bagett illik a legjobban, de ez az egyszerű finomság a húsvéti falatok mellé fogyasztva is fantasztikus lesz.
Húsvétkor nálunk hagyomány, hogy apukám szépen terített asztallal készül, hogy együtt, pazar lakomával kezdjük a napot, ilyenkor nem sietünk sehová, szépen lassan falatozunk, beszélgetünk.
Apukám arra törekszik, hogy a menüvel a gyerekei kedvében járjon, ott legyenek a nagy kedvenceink az asztalon. A húsvéti sonka mellé bőven kínál salátákat, kukorica-, tojássalátát és persze friss, ropogós zöldségeket is. Mivel nagyon szeretjük a sárgarépát, természetes, hogy a kedvenc répasalátánk is helyet kap az asztalon. Az elkészítése pofonegyszerű, jól behűtve tálaljuk, hogy az ízek összeérjenek.
Francia répasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dekagramm sárgarépa
- 1 deciliter olívaolaj
- 2 evőkanál ecet (5%-os)
- 1 teáskanál mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
Elkészítés:
A sárgarépa megtisztítjuk, majd lereszeljük.
Az olajat az ecettel, az összezúzott fokhagymával és a mustárral összekeverjük, adunk hozzá sót, majd a sárgarépát alaposan beleforgatjuk az öntetbe. Hűtőbe tesszük 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images