![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Pufi, levegős, fűszeres sajtgömb: a francia konyha kedvenc vendégvárója
![sajtgömbcover](https://kep.index.hu/1/0/2978/29787/297872/29787251_2286751_55476dc26a012d5f1784e7a1b1fc6cd0_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A gougere, vagyis a franciák légies sajtgömbje az egyik legfinomabb vendégváró, ráadásul egyáltalán nem időigényes az elkészítése.
A profiterolhoz hasonló tésztával rendelkezik ez a habkönnyű francia nassolnivaló, ami tényleg annyira levegős, hogy bármennyit be lehetne falni belőle. Az elkészítése sem bonyolult, egy égetett tésztát kell összeállítani, belekeverni a sajtot, majd formázni és kisütni.
Az egész süteményre maximum 30 percet kell szánni, ráadásul melegen a legfinomabb, úgyhogy hirtelen is meg lehet sütni, ha váratlanul toppan be a vendégsereg. Az alapanyagok listája is egyszerű, a sajtokon kívül biztos, hogy minden megtalálható hozzá otthon.
Fűszeres sajtgömb
![sajtgömbajánló](https://kep.index.hu/1/0/2978/29787/297873/29787393_22527ec6080ca86a2528fba5bd4465d5_wm.jpg)
Hozzávalók 20 darabhoz
- 0.75 bögre víz
- 70 gramm vaj
- 0.5 teáskanál só
- 1 csipet bors
- 1 bögre liszt
- 4 darab tojás
- 0.75 bögre mozzarella
- 0.5 bögre parmezán
- ízlés szerint petrezselyem
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
Egy kis lábasban melegítsük össze a vizet, a vajat, a sót és a borsot. Adjuk hozzá a lisztet, keverjük, míg tésztává nem áll össze. Főzzük további 2 percig, hogy kiszárítsuk a tésztát.
Tegyük a tésztát egy tálba, várjuk meg, míg kicsit hűl, majd egyesével keverjük bele a tojásokat. Adjuk hozzá a mozzarellát és a petrezselymet is, keverjük jól el benne.
2 evőkanál segítségével tegyünk halmokat a tésztából a tepsire, hagyjunk köztük pár centi helyet. Szórjuk meg a tetejüket reszelt parmezánnal.
Süssük őket 10 percig 220 fokon, majd még 20-25 percig 190 fokon, míg aranybarnák nem lesznek. Melegen tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!