Elegáns, frissítő pezsgős koktél szilveszterre - A gintől lesz különleges

pezsgőkoktél
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Könnyed, mégis nagyon izgalmas, picit fűszeres koktél, az alapja pezsgő, de a ginnek is jelentős szerepe van benne.

A French 75 egy igazán letisztult, elegáns koktél, amit Párizsban készítettek először az 1900-as évek elején. Mivel nagyon könnyen, gyorsan, pár hozzávalóból készül, ráadásul isteni finom, hamar népszerű lett. 

Az alapja sokak kedvence, a gin, illetve a szilveszter kötelező eleme, a pezsgő. A kétféle alkohol mellé friss citromlé - ettől lesz kicsit könnyed, frissítő - és cukorszirup kerül, utóbbi a gin kesernyés ízét ellensúlyozza.

A cukorszirup készülhet házilag is, 1:1 arányban kell összefőzni a cukrot és a vizet, míg előbbi teljesen el nem olvad. Érdemes nagyobb adagot készíteni, legalább 1 bögre cukorból és 1 bögre vízből, ha több koktél készül, biztosan szükség lesz ennyire, ha pedig mégse fogyna el, a hűtőben egy hónapig is eláll.

French 75

pezsgőkoktél2

Hozzávalók 1 pohárhoz

  • 30 milliliter gin
  • 20 milliliter friss citromlé
  • 20 milliliter cukorszirup
  • 60 milliliter pezsgő
  • tálaláshoz citrom
  • jég
Recept idők

Elkészítés:

Töltsünk meg félig egy shakert jéggel - ha nincs, akkor akár befőttesüvegbe is tehetjük -, öntsük rá a gint, a citromlevet, a cukorszirupot, zárjuk le, majd alaposan rázzuk össze.

Szűrjük le, majd öntsük a gines alapot a pezsgőspohárba, végül öntsük a tetejére a pezsgőt.

Citromkarikával kínáljuk, vagy zöldséghámozóval is lekanyaríthatunk a citrom héjából szeleteket, hogy még látványosabb legyen a tálalás.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon