Zabpehellyel készült mennyei répatortagolyók: a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá
A répatortagolyók sütés nélkül készülnek, és úgy ízesíted őket, ahogy szeretnéd.
Mutatós, egyszerű és gyors desszert, nem mellesleg isteni finom és igazi energiabomba, ha ezzel indítod a reggelt, biztosan kitart délig a lendület. A főszereplő füge mellé datolya, mandula és tökmag kerül, a nasi az aszalt gyümölcsöktől lesz édes, a magvaktól pedig picit roppanós.
Bár csupaszon is jól mutatnak az energiagolyók, ha szeretnéd, forgasd őket kakaóporba. Akár ajándékba is adhatod őket, biztosan hatalmas meglepetést okozol majd az ajándékozottnak, mikor kiderül, hogy a trüffelre hasonlító külső fügés energiabombát takar.
Vágjuk a fügét és a datolyát kisebb darabokra, a mandulát szeletekre vagy apróra (vagy használjunk boltban kapható szeletelt mandulát). A fügét és a datolyát öntsük le forró vízzel és tegyük félre pár percre, majd a felesleges vizet öntsük le róla.
Ezután tegyük az összes hozzávalót késes aprítóba, és pürésítsük néhány percig, ameddig szép, egynemű, formázható masszát kapunk. Formázzunk belőle golyókat.
Ha szeretjük a trüffelre hasonlító édességeket, nagyon jól áll neki, ha a végén a golyókat (vagy csak egy részüket) meghempergetjük kakaóporban.
Fotók: Kiss Marietta Panka @charmingtomatoes
@sobors.hu