Füstölt szalonnától ízes, tepsiben sült, szaftos csirkemell – Nincs sok munka vele

szalonnás egytepsis cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Most lett csak igazán létjogosultsága a gyorsan dobjunk össze valami finomat és táplálót típusú ételeknek.

Egy nagyon jó barátom rendszeresen készít úgynevezett egytepsis húsos ételeket. Egy jénaiba bepakolja a húst, amelyet páccal ízesít, több-kevesebb zöldséget tesz rá, majd betolja a sütőbe. Az ízek csodásan összeérnek, ráadásul nem is igényel túl nagy jelenlétet a megsütése.

Ez a változat most zöldség nélkül készül, egyedül hagyma kell bele. Az ízét a pác adja, ami szintén nagyon egyszerű. A hagyma karamellizálódik, így isteni réteget képez a húson. Krumplipürét készítettem hozzá, tökéletes vacsora lett. 

Füstölt sonkás csirkemell

szalonnás egytepsis recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 darab csirkemell
  • 80 gramm sonka (lehet füstölt)
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 csipet kömény (őrölt)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 szelet bacon (tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket vagdossuk be. Az olajat, a mézet, az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát, a sót, a borsot, az őrölt köményt keverjük össze egy tálban, majd tegyük bele a csirkemelleket, hagyjuk benne 20 percen keresztül.

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. 

A húst vegyük ki a pácból, tegyük bele egy jénaiba, a bevágott részekbe tegyünk egy-egy szelet sonkát. A maradék pácot öntsük a csirkékre, és öntsünk alá egy deciliter vizet is. A tetejére tehetünk még néhány szelet sonkát, vagy ha szeretnénk, bacont.

Süssük fólia alatt 20 percet, utána vegyük le a fóliát, majd süssük még további 20 percig, amíg szépen meg nem pirul. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük