
Füstölt szalonnától ízes, tepsiben sült, szaftos csirkemell – Nincs sok munka vele

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás
Ropogós

Káprázatos házi körtelekvár: a vaníliától édes és illatos

Toszkán babos szendvics: indítsd a napot olasz módra

Áfonyás pohárdesszert citromkrémmel: mutatós desszert fél órán belül

Laktató karfiolsaláta sütőben sült zöldségekből: tápláló köret vagy ebéd

Krémes spenótos gnocchi gombával: egyserpenyős receptet mutatunk
Most lett csak igazán létjogosultsága a gyorsan dobjunk össze valami finomat és táplálót típusú ételeknek.
Egy nagyon jó barátom rendszeresen készít úgynevezett egytepsis húsos ételeket. Egy jénaiba bepakolja a húst, amelyet páccal ízesít, több-kevesebb zöldséget tesz rá, majd betolja a sütőbe. Az ízek csodásan összeérnek, ráadásul nem is igényel túl nagy jelenlétet a megsütése.
Ez a változat most zöldség nélkül készül, egyedül hagyma kell bele. Az ízét a pác adja, ami szintén nagyon egyszerű. A hagyma karamellizálódik, így isteni réteget képez a húson. Krumplipürét készítettem hozzá, tökéletes vacsora lett.
Füstölt sonkás csirkemell

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkemell
- 80 gramm sonka (lehet füstölt)
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál méz
- 1 kávéskanál só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál bors
- 1 csipet kömény (őrölt)
- 1 fej vöröshagyma
- 4 szelet bacon (tetejére)
Elkészítés:
A csirkemelleket vagdossuk be. Az olajat, a mézet, az apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát, a sót, a borsot, az őrölt köményt keverjük össze egy tálban, majd tegyük bele a csirkemelleket, hagyjuk benne 20 percen keresztül.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A húst vegyük ki a pácból, tegyük bele egy jénaiba, a bevágott részekbe tegyünk egy-egy szelet sonkát. A maradék pácot öntsük a csirkékre, és öntsünk alá egy deciliter vizet is. A tetejére tehetünk még néhány szelet sonkát, vagy ha szeretnénk, bacont.
Süssük fólia alatt 20 percet, utána vegyük le a fóliát, majd süssük még további 20 percig, amíg szépen meg nem pirul.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors