Selymes, fűszeres almakrémleves - Melengető finomság a hűvös napokra
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Ropogós
Így készíts otthon dubaji pisztáciás csokit: gasztroajándéknak is tökéletes
Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele
Fűszeres narancslekvár: nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
A gyümölcsleves nem csak nyáron finom, melegen, télies fűszerekkel a hidegben is jólesik.
Bár a gyümölcsleves alapvetően nyári étel, mégsem kell róla lemondani télen sem. Ha őszi, téli idénygyümölcsöket választasz és intenzívebben fűszerezed, a gyümölcsleves igazi téli étel lesz. Fogyaszd melegen, de lehet belőle akár desszert is.
Készíthetsz vegyes gyümölcslevest, csak válogasd hozzá össze az összes őszi gyümölcsöt és érezheted az évszak esszenciáját, vagy készítsd el egyféléből, például szilvából.
Ez a téli leves most almából készült, amelyhez szuperül illenek a téli fűszerek, a fahéj és a szegfűszeg, a gyömbértől pedig pikáns lesz.
Fűszeres almakrémleves
Hozzávalók 4 adaghoz
- 6 darab alma
- 4 evőkanál cukor
- 200 milliliter tejszín
- 2 evőkanál keményítő
- 200 milliliter almalé (100%-os)
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál fahéj
- 1 kávéskanál szegfűszeg
- 1 kávéskanál gyömbér
Elkészítés:
Az almát kockázzuk fel, tegyük egy lábasba. Öntsük rá a cukrot, majd alacsony hőmérsékleten kezdjük melegíteni, hogy a cukor megkaramellizálódjon. Amikor már szép színű a cukor, akkor öntsük rá a tejszínt és az almalevet, szórjuk rá a fűszereket.
Egy kevés vízben keverjük csomómentesre a keményítőt, majd öntsük a leveshez. Amikor az alma megpuhult, néhány kockát vegyünk ki belőle, majd a levest pürésítsük botmixerrel. A tetejére tegyünk a megpuhult almakockákból.
Fotó: Getty Images