
Fűszeres bundában, sütőben sült gomba: így is ropogós lesz az isteni panír

Egy-két apró trükkel könnyedén feldobhatod az untig ismert receptet, a panír nagyon izgalmas lesz, ha sajttal és fűszerekkel kevered össze.
Ha szereted a rántott ételeket, és a hús mellett a zöldségeket sem veted meg, próbáld ki az alábbi receptet, amelyben a gomba a főszereplő. A panírja nem mindennapi, ugyanis a zsemlemorzsa mellé parmezán és fűszerek is kerülnek. Mivel a sütőben sül a gomba, nem lesz olajszag a lakásban, mégis ropogós és isteni finom lesz a bunda.
Az, hogy milyen fűszert keversz a zsemlemorzsába, rád van bízva: fűszerpaprikával és petrezselyemmel mennyei lesz, de előbbiből használhatsz füstöltet vagy csípőset is, utóbbit pedig oregánóra, bazsalikomra cserélheted.
Fűszeres bundában sült gomba

Hozzávalók 20 darabhoz
- 120 gramm zsemlemorzsa
- 3 ek parmezán
- 0.5 tk fűszerpaprika
- 0.5 tk só
- 0.5 tk bors
- 0.5 tk petrezselyem
- 2 darab tojás
- 1 tk fokhagymapor
- 20 darab csiperkegomba
- 70 gramm liszt
- kevés olaj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A gombát tisztítsuk meg.
Egy tálban keverjük össze a zsemlemorzsát, a parmezánt, a paprikát, a sót, borsot és a petrezselymet.
Egy másik tálban keverjük össze a tojást és a fokhagymaport.
A harmadikba szórjuk bele a lisztet, enyhén sózzuk, borsozzuk.
A gombákat forgassuk a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába. Tegyük őket az előkészített tepsire.
Fújjuk le őket olajspray-vel, vagy kenjük le vékonyan olajjal. Toljuk a sütőbe 15-17 percre, míg aranybarnák nem lesznek.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!