Fűszeres bundában, sütőben sült gomba: így is ropogós lesz az isteni panír

rántottgomba
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy-két apró trükkel könnyedén feldobhatod az untig ismert receptet, a panír nagyon izgalmas lesz, ha sajttal és fűszerekkel kevered össze.

Ha szereted a rántott ételeket, és a hús mellett a zöldségeket sem veted meg, próbáld ki az alábbi receptet, amelyben a gomba a főszereplő. A panírja nem mindennapi, ugyanis a zsemlemorzsa mellé parmezán és fűszerek is kerülnek. Mivel a sütőben sül a gomba, nem lesz olajszag a lakásban, mégis ropogós és isteni finom lesz a bunda.

Az, hogy milyen fűszert keversz a zsemlemorzsába, rád van bízva: fűszerpaprikával és petrezselyemmel mennyei lesz, de előbbiből használhatsz füstöltet vagy csípőset is, utóbbit pedig oregánóra, bazsalikomra cserélheted. 

Fűszeres bundában sült gomba

rántottgomba2

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 120 gramm zsemlemorzsa
  • 3 ek parmezán
  • 0.5 tk fűszerpaprika
  • 0.5 tk
  • 0.5 tk bors
  • 0.5 tk petrezselyem
  • 2 darab tojás
  • 1 tk fokhagymapor
  • 20 darab csiperkegomba
  • 70 gramm liszt
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A gombát tisztítsuk meg.

Egy tálban keverjük össze a zsemlemorzsát, a parmezánt, a paprikát, a sót, borsot és a petrezselymet.

Egy másik tálban keverjük össze a tojást és a fokhagymaport.

A harmadikba szórjuk bele a lisztet, enyhén sózzuk, borsozzuk.

A gombákat forgassuk a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába. Tegyük őket az előkészített tepsire.

Fújjuk le őket olajspray-vel, vagy kenjük le vékonyan olajjal. Toljuk a sütőbe 15-17 percre, míg aranybarnák nem lesznek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük