Rántott karfiol palacsintatésztában: így lesz a bunda igazán ropogós
Készítsd el a rántott karfiolt egy kicsit másképp, palacsintatésztába mártva!
Ha szereted a rántott ételeket, és a hús mellett a zöldségeket sem veted meg, próbáld ki az alábbi receptet, amelyben a gomba a főszereplő. A panírja nem mindennapi, ugyanis a zsemlemorzsa mellé parmezán és fűszerek is kerülnek. Mivel a sütőben sül a gomba, nem lesz olajszag a lakásban, mégis ropogós és isteni finom lesz a bunda.
Az, hogy milyen fűszert keversz a zsemlemorzsába, rád van bízva: fűszerpaprikával és petrezselyemmel mennyei lesz, de előbbiből használhatsz füstöltet vagy csípőset is, utóbbit pedig oregánóra, bazsalikomra cserélheted.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A gombát tisztítsuk meg.
Egy tálban keverjük össze a zsemlemorzsát, a parmezánt, a paprikát, a sót, borsot és a petrezselymet.
Egy másik tálban keverjük össze a tojást és a fokhagymaport.
A harmadikba szórjuk bele a lisztet, enyhén sózzuk, borsozzuk.
A gombákat forgassuk a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába. Tegyük őket az előkészített tepsire.
Fújjuk le őket olajspray-vel, vagy kenjük le vékonyan olajjal. Toljuk a sütőbe 15-17 percre, míg aranybarnák nem lesznek.
Fotó: Getty Images