
Fűszeres csirkemellcsíkok rizzsel kínálva: a páctól lesz omlós a hús

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja

Krémes áfonyás smoothie: antioxidánsokban nem lesz hiány

Puha piskótakocka csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog

Gombás bundában sült csirkemell: egyszerű, de különleges ebéd
A csíkokra vágott húst érdemes egy éjszakára a pácba tenni, úgy sokkal ízletesebb és puhább csirkét szervírozhatsz.
Kétség sem fér hozzá, hogy a csirkehús, azon belül is a mellrésze sok családban kedvenc, gyakran kerül az étkezőasztalra. Ezen nem is lehet csodálkozni, hisz a csibe melléből rengeteg ízletes fogás készülhet, próbáld ki hasselback technikával, aszalt szilvával töltve, rántva, vagy dobj belőle össze egy csirkebrassóit.
A csirkét nem csak szeletben sütheted, csíkozva, különböző fűszerekkel pácolva is érdemes kipróbálni. Az ízesítéssel nyugodtan játszhatsz, ha a mediterrán aromákat kedveled, akkor oregánó és bazsalikom ajánlott a páchoz, de más irányt is vehetsz, én a csípősebbet szeretem, ezért pikánsabb zamatot kapott a hús.
A csirkemellcsíkok mellé kínálhatsz salátát, mártogatóst, egyszerűen zsemlébe is belepakolhatod, de főzelékfeltétnek is tökéletes.
Fűszeres csirkecsíkok rizzsel

Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemellfilé
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 1 evőkanál csípős paprikakrém
- olaj szükség szerint
- 1 bögre rizs
Elkészítés:
A csirkehúst vágjuk tetszőleges csíkokra vagy kockákra.
A húsdarabokat helyezzük keverőtálba, adjuk hozzá a sót, borsot, a fokhagymát zúzva, valamint a Cayenne-t, csípős paprikakrémet és egy kevés olajat, majd keverjük egybe az egészet. A befűszerezett húst folpackkal fedjük le, és 2-3 órára vagy egy éjszakára helyezzük hűtőbe.
A húst másnap pirítsuk le.
A rizst kevés olajon pirítsuk, majd öntsük fel dupla mennyiségű vízzel, fedő alatt, gyakran keverve főzzük meg a csomagoláson megadott idő szerint.
Tálalásnál a húst szedjük a rizsre, kínáljunk mellé uborka- vagy paradicsomsalátát.
Fotó: Getty Images