
Tartalmas mexikói egytálétel sertéshússal: kiadós, melegítő fogás
A pozole egy klasszikus mexikói étel, egy tartalmas leves vagy egytál, ami nem hiányozhat a fontos események asztaláról, de hétköznapokra is tökéletes választás.
A mexikói ihletésű étel csirkehússal készül, ami karakteres fűszerekkel, hagymával és paprikával együtt sül vajpuhára, végül tortillába töltjük. A hús mellé sok mindent pakolhatsz: a receptben sajt kerül mellé, így megy a sütőbe pirulni, és avokádós szószt is készíthetsz hozzá.
A hús fűszerezését izgalmasabbra szabhatod, hogy még jobban hajazzon a mexikói ízvilágra, adj hozzá koriandert és köményt. A tortillát érdemes házilag készíteni, de ha nincs kedved hozzá, akkor vásárolj a boltban jobb minőségűt.
A húst fűszerezzük sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal, Cayenne-borssal, chilipehellyel.
A hagymát és a paprikát tisztítsuk meg, majd helyezzük tepsire vagy jénaira. A zöldségekre helyezzük rá a húst, majd locsoljuk meg kevés olajjal, és öntsük alá a vizet. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 50-60 perc alatt süssük készre. (A sütési idő felénél fordítsuk meg a húst. Folyamatosan ellenőrizzük, ha túl méretes, akkor süssük tovább a megadott időtől. A lényeg, hogy olyan puha legyen, hogy villával darabjaira tudjuk szedni.)
A darabjaira szedett húst forgassuk egybe a a sült zöldségekkel.
Szósz:
A megtisztított avokádót tegyük turmixgépbe, és adjuk hozzá a paprikát, petrezselymet, vizet, sót és borsot. Turmixoljuk össze.
Tálalás:
A tortilla egyik felére pakoljunk a csirkés, zöldséges raguból. Ezután hajtsuk rá a tortillát, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 5-10 percre.
A csirkés tortillát az avokádós szósszal együtt kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu