Fűszeres cukkinikrém villámgyorsan – Egészséges és isteni kence

cukkinikence cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nagyon könnyed és friss ez a cukkinikrém, amelyet ropogós héjú kiflire is kenhetsz, de pirítóson is jó helye lesz.

A cukkini semleges ízű, nagy nedvességtartalmú zöldség, ennek minden előnyével, például azzal, hogy a legcsokisabb süteménybe is tökéletesen illik és szaftossá teszi azt. A kalóriatartalma elenyésző, így a diétázók kedvence, valamint nagyon egészséges is. Tésztaszószként is nagyon jól működik, csak válassz hozzá intenzívebb ízű kiegészítőt, a parmezán tökéletes lesz. 

Ha valami egészen könnyed, abszolút a zöldség természetes ízét felvonultató kencét keresel, akkor pedig csak párold meg egy kis paprikával - a kápia tökéletes, nemcsak a színét, hanem az ízét is feldobja. Ha kihűlt, máris kenheted kenyérre, kiflire vagy pirítósra. 

Fűszeres cukkinikrém

cukkinikence recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1 darab cukkini (kisebb)
  • 1 darab kápia paprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A paprikát daraboljuk fel, a cukkinit alaposan mossuk meg, majd reszeljük le, a fokhagymát is vágjuk apróra.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel a kókuszolajat, tegyük rá a fokhagymát, dinszteljük 1-2 percig. Ekkor jöhet a paprika és a cukkini. Pároljuk 10 percig, várjuk meg, amíg elpárolog alóluk a víz, majd vegyük le a tűzről. Várjuk meg, amíg egy kicsit kihűl, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pürésítsük. Amikor teljesen kihűlt, tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük