![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mitől lesz igazán finom a sült zöldség? Fűszeres olaj koronázza meg
![fszcover](https://kep.index.hu/1/0/4061/40619/406198/40619893_3099797_c437249ae9de8b27cbc07e24dfef6544_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A kamrában megbújó gyökérzöldség legjobb felhasználási módja, ha sütőbe tolva pirosra sütöd, magában és köretként is tökéletes választás.
A gyökérzöldségek sorsa, hogy levesben főjenek puhára, pedig a szerény alapanyagból sokkal több minden kihozható, akár izgalmas köret is.
A gyökérzöldségek egyik legjobb felhasználási módja, ha sütőbe tolod őket karakteres fűszerekkel ízesítve. Persze a textúrával is lehet játszani, érdemes a krémesre sült zöldségek mellé magvakat tenni, lehet az dió, mandula vagy fenyőmag. Engedd szabadjára a fantáziádat, akár még kék-, kecske- vagy feta sajttal is színesebbé, ízesebbé teheted a köretet. Ha a húsevők táborát erősíted, akkor karaj- vagy tarjaszeleteket is tehetsz a zöldségek mellé, úgy együtt készül el a hús és a köret.
Fűszeres gyökérzöldségek
![fszct](https://kep.index.hu/1/0/4061/40619/406199/40619907_a1952365db5a76b886fa1cb8834a0130_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 5 darab sárgarépa
- 2 darab fehérrépa
- 30 dkg krumpli
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 szál rozmaring
- 4 szál kakukkfű
- só és bors ízlés szerint
- 4 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, krumpli, hagyma, fokhagyma) tisztítsuk meg és daraboljuk fel ízlés szerint, majd helyezzük tepsire.
A tepsire készített zöldségekre szórjuk rá a friss, finomra vágott zöldfűszereket, sót, borsot. Az olajat is csorgassuk a zöldségekre, alaposan forgassuk vele egybe.
A zöldségeket toljuk 180-200 fokosra előmelegített sütőbe 35-50 percre, míg megpuhulnak.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!