Görög cukkinitócsni percek alatt: kapor és menta is kerül bele
Ez a recept a cukkini felhasználásának egyik legjobb módja: gyorsan készül, és a mediterrán fűszerezés abban is segít, hogy ne váljon unalmassá ez a szuper zöldség.
Ha szereted a nem hétköznapi, de egyszerűen készülő krumplis köreteket, de a tócsninál picivel többre vágysz, akkor készítsd el ezt a sok fűszerrel készülő krumplipogácsát. Szuper választás, ha érdekesebb köretnek szánod, de egy krémes mártogatós mellett is aranyat ér.
A recept pozitívuma, hogy nem tartalmaz semmilyen tejterméket: a felhasznált sörélesztőpehely felel a pogácsák sajtos ízéért – ezt a hozzávalót bátran használd sajtmentes ételekhez is, nemcsak sajtra hasonlító íze, de magas B-vitamin-, cink- és szeléntartalma miatt is.
A krumplit mossuk meg, és enyhén sós vízben, héjában főzzük puhára. Hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg, és krumplinyomón passzírozzuk át.
Egy közepes edényben hevítsük fel az olívaolajat, és dinszteljük benne üvegesre a fokhagymát. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a krumplit, a lisztet, a sörélesztőpelyhet, a sót, a borsot és a petrezselymet, és alaposan dolgozzuk össze.
Formázzunk a masszából 7-8 pogácsát, és forgassuk zsemlemorzsába. Hevítsünk kevés olajat egy tapadásmentes serpenyőben, és közepes hőfokon, oldalanként 3-5 perc alatt süssük ropogós aranybarnára a pogácsákat. Ha nagyon gyorsan elkezdenek megbarnulni, akkor vegyük alacsonyabbra a hőfokot.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu