Laktató, brokkolival főtt marha: a szójaszószos pác a lelke
Ebben az ételben a kínai és az amerikai konyha találkoznak egymással, és a találkozásból egy marhahúsos, brokkolis egytálétel születik.
A marhahús, mint a vörös húsok királynője, rengeteg finom étel alapját képezi. Legyen szó gulyásról, pörköltről vagy egy jó steakről, vitathatatlan, hogy a marhahús a legjobb választás.
Azonban nemcsak szaftos ételeket készíthetsz belőle, hanem egészséges, mégis laktató fogásokat is. Pontosan ilyen az egyszerű fűszerekkel pácolt marhahúsfalat is, amihez csupán sóra, borsra, fokhagyma-granulátumra és egy kis olívaolajra van szükséged.
A marhacombot vágjuk fel kb. 3x3 cm-es darabokra. A petrezselymet mossuk meg, majd aprítsuk fel.
A húst tegyük bele egy közepes méretű tálba, majd szórjuk rá a fűszereket: mehet rá a só, a bors, a fokhagyma-granulátum és a petrezselyem is, végül pedig locsoljuk meg az egészet olívaolajjal.
Forgassuk alaposan össze a húst és a fűszereket is az olajjal, majd hagyjuk picit állni, hogy az ízek összeérhessenek.
Egy nagyobb méretű serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd közepesnél picit magasabb lángon, oldalanként kb. 2-3 percig süssük a húsokat. Minél rövidebb ideig sülnek, annál szaftosabb lesz a közepük, és nem száradnak ki.
A kész húst szedjük tányérra, halmozzunk mellé köretként sült burgonyát, végül hintsük meg aprított petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu