Fűszeres marhafalatok egyszerűen: kevés hozzávalóból készül

8
Nyomtatás
marhafalatok
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az étel jól néz ki és könnyű elkészíteni, ráadásul csak néhány hozzávalóból készül, a friss marhahús és a fűszerek kombinációja tökéletes.

A marhahús, mint a vörös húsok királynője, rengeteg finom étel alapját képezi. Legyen szó gulyásról, pörköltről vagy egy jó steakről, vitathatatlan, hogy a marhahús a legjobb választás. 

Azonban nemcsak szaftos ételeket készíthetsz belőle, hanem egészséges, mégis laktató fogásokat is. Pontosan ilyen az egyszerű fűszerekkel pácolt marhahúsfalat is, amihez csupán sóra, borsra, fokhagyma-granulátumra és egy kis olívaolajra van szükséged.

Fűszeres marhafalatok

marhafalatok

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

  • 700 g marhacomb
  • 1.5 tk.
  • 2 tk. bors
  • 1.5 tk. fokhagyma-granulátum
  • 2 tk. olívaolaj
  • 2 tk. petrezselyem
  • 2 ek. vaj

A tálaláshoz:

  • petrezselyem
  • sült krumpli
Recept idők

Elkészítés:

A marhacombot vágjuk fel kb. 3x3 cm-es darabokra. A petrezselymet mossuk meg, majd aprítsuk fel.

A húst tegyük bele egy közepes méretű tálba, majd szórjuk rá a fűszereket: mehet rá a só, a bors, a fokhagyma-granulátum és a petrezselyem is, végül pedig locsoljuk meg az egészet olívaolajjal.

Forgassuk alaposan össze a húst és a fűszereket is az olajjal, majd hagyjuk picit állni, hogy az ízek összeérhessenek.

Egy nagyobb méretű serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd közepesnél picit magasabb lángon, oldalanként kb. 2-3 percig süssük a húsokat. Minél rövidebb ideig sülnek, annál szaftosabb lesz a közepük, és nem száradnak ki.

A kész húst szedjük tányérra, halmozzunk mellé köretként sült burgonyát, végül hintsük meg aprított petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon