Roppanós brokkolisaláta krémes öntettel: a coleslaw után szabadon
Ez a tavaszi saláta a coleslaw nyomába eredve teremt egy teljesen új ízvilágot, ezúttal brokkolival kísérve.
A flank steak neve bizonyára már nem ismeretlen a kedves olvasó számára, hiszen nem is olyan régen éppen ilyen húsból készítettünk el több ételt is.
Ehhez a brokkolis, marhahúsos fogáshoz pedig ismét a flank steakhez nyúlunk, hiszen a zsírral enyhén márványozott, könnyen vágható és lágy hússzeletek teszik majd teljessé ezt az ételt.
Egy közepes tálban keverjük össze a sherryt, az ecetet, a sót, a borsot, 80 ml szójaszószt, 2 evőkanál kukoricakeményítőt és 1 evőkanál barna cukrot. A marhahúst vágjuk fel vékony csíkokra, majd adjuk hozzá a páchoz, és kb. 20 percig hagyjuk benne állni.
Amíg a hús pácolódik, a fokhagymát és a gyömbért tisztítsuk, illetve hámozzuk meg, majd vágjuk fel apróra. A vöröshagymát szintén tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel. Egy kis tálban keverjük össze a hagymákat és a gyömbért.
Tisztítsuk meg a brokkolit is, öblítsük le, majd hagyjuk lecsepegni egy konyharuhán vagy papírtörlőn. Vágjuk le a brokkoli szárát, a fejét pedig vágjuk apróbb darabokra.
Egy nagy edényben keverjük össze az alaplevet, a chiliszószt, a maradék szójaszószt, kukoricakeményítőt és barna cukrot.
Egy közepes serpenyőben forrósítsuk fel az olajat.
Adjuk hozzá a hagymás-gyömbéres keveréket, és időnként megkeverve pirítsuk addig, amíg illatozni nem kezd, ez kb. 2-3 perc.
Ekkor adjuk hozzá a brokkolit, és gyakori keverés mellett pirítsuk kicsit meg.
Most adjuk hozzá az alapleves, szójaszószos keveréket, és főzzük kb. 3-4 percig.
A fináléban adjuk hozzá a bepácolt marhahúscsíkokat, és közepes lángon, gyakori kevergetés mellett főzzük kb. 10 percig az egészet.
Amikor már mindent átjárnak az illatok, szedjük tányérra az ételt, és kínáljunk mellé főtt rizst, a tetejét pedig hintsük meg szezámmaggal.
Fotó forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!