Szerény, de nagyon finom: paradicsomos bab reggelire vagy vacsorára

pbcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A paradicsomos bab a klasszikus angol reggeli állandó szereplője, a finomság remek fehérjeforrás, akár vacsorára is fogyaszthatod.

Egyszerűen, pirítóssal kínálva is szuper, de ha igazán angolosan szeretnéd szervírozni, akkor kolbász, bacon és tükörtojás is dukál mellé, sőt, még aranybarna sült krumpli is kerülhet a gazdagon megpakolt tányérra.

Az ízletes bab köretként is megállja a helyét, de akár krumplicsónakba is töltheted. Ha szeretnéd, tálalásnál friss korianderrel vagy petrezselyemmel dobd fel, de a fűszerezéssel is lehet játszani. A csípősebb zamat kedvelői chilipaprikát használhatnak, de a mediterrán ízvilág is jól érvényesül a paradicsomos babban, ha oregánót és bazsalikomot keversz bele.

Fűszeres, paradicsomos bab

pbct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 darab hagyma
  • kevés olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 400 g babkonzerv (fehér vagy tarka)
  • 200 ml sűrített paradicsom
  • só és bors ízlés szerint
  • 0.5 teáskanál chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon pirítsuk, amíg kap egy kis színt. Utána adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, vörösborecetet, cukrot, 1-2 perc után pedig a babot és a sűrített paradicsomot is keverjük hozzá. A paradicsomos babot ízesítsük sóval, borssal és chilivel, főzzük össze pár perc alatt.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük