Szerény, de nagyon finom: paradicsomos bab reggelire vagy vacsorára
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Régimódi fahéjas, szilvás pite: a vékony tésztán vastag töltelék terül el
Ropogós
Rostdús bulgursaláta sok petrezselyemmel: önálló fogásként is megállja a helyét
Álompuha almás gofri: a kevert tészta kezdőknek sem okoz gondot
Omlós édesburgonyás muffin: mindössze fél óra alatt elkészül
Tudod, hogyan írják helyesen a híres magyar ételek nevét? Helyesírási kvíz
Rumos, fűszeres szilvabefőtt házilag: egyszerűen készül
A paradicsomos bab a klasszikus angol reggeli állandó szereplője, a finomság remek fehérjeforrás, akár vacsorára is fogyaszthatod.
Egyszerűen, pirítóssal kínálva is szuper, de ha igazán angolosan szeretnéd szervírozni, akkor kolbász, bacon és tükörtojás is dukál mellé, sőt, még aranybarna sült krumpli is kerülhet a gazdagon megpakolt tányérra.
Az ízletes bab köretként is megállja a helyét, de akár krumplicsónakba is töltheted. Ha szeretnéd, tálalásnál friss korianderrel vagy petrezselyemmel dobd fel, de a fűszerezéssel is lehet játszani. A csípősebb zamat kedvelői chilipaprikát használhatnak, de a mediterrán ízvilág is jól érvényesül a paradicsomos babban, ha oregánót és bazsalikomot keversz bele.
Fűszeres, paradicsomos bab
Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab hagyma
- kevés olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1 evőkanál cukor
- 400 g babkonzerv (fehér vagy tarka)
- 200 ml sűrített paradicsom
- só és bors ízlés szerint
- 0.5 teáskanál chilipehely
Elkészítés:
A hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon pirítsuk, amíg kap egy kis színt. Utána adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, vörösborecetet, cukrot, 1-2 perc után pedig a babot és a sűrített paradicsomot is keverjük hozzá. A paradicsomos babot ízesítsük sóval, borssal és chilivel, főzzük össze pár perc alatt.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!