Aranybarnára sült rántott karfiol: a rózsák fűszeres bundát kapnak
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Egy egyszerű trükkel sokkal izgalmasabbá varázsolhatod a rántott karfiolt, sokkal ízletesebb lesz a bundába öltöztetett finomság.
A karfiol szuper zöldség, remek húshelyettesítő, rengetegféle finomság gyártható belőle, levesek, pörkölt, köretek, de akár még pizza alapja is lehet.
Bár változatosan készíthető el a karfiol, az egyik legnagyobb kedvenc a rántott zöldség. Egy jó nagy adag rántott karfiolnak tartármártással kínálva senki nem tud ellenállni. Igaz, az elkészítése nem két perc, a panírozással elbíbelődik az ember, de megéri! A nagy kedvencet egy apró újítással még csodásabbá teheted: fűszerezd a lisztet, így izgalmas zamattal ruházhatod fel a rózsákat. Ha pedig extra ropogósra szeretnéd, használj a hagyományos morzsa helyett pankót.
A rántott karfiol bő olajban sütve az igazi, de sütőben, jóval kevesebb zsiradék hozzáadásával is készülhet a finomság. Ha sütőben készítenéd, akkor 180 fokosra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd meg a karfiolt.
Fűszeres rántott karfiol
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej karfiol
- 1 bögre liszt
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 2 darab tojás
- 1 dl tej
- 1 bögre zsemlemorzsa
- olaj szükség szerint
Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd bő, sós vízben főzzük félpuhára.
Várjuk meg, míg a roppanósra főtt karfiol kihűl.
A karfiol bundájának valót készítsük elő.
A lisztbe keverjük bele a fűszereket. A tojást és a tejet keverjük egybe. A zsemlemorzsát szórjuk tányérra, majd indulhat a panírozás a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
A bepanírozott zöldségeket bő olajban süssük aranybarnára.
A ropogós karfiolrózsákat kínálhatjuk bármilyen körettel és izgalmas szószokkal.
Fotó: Getty Images