Kiadós, darált hússal töltött gomba: sok sajttal igazán finom
A gomba nem csak rántva finom, sütőbe tolva, hússal töltve is érdemes kipróbálni, a végeredmény csodás lesz.
A töltött gomba kedvelt finomság: a kalapokat hússal és zöldségekkel is megpakolhatod, de sajtos töltelékkel is gazdagíthatod. A pompás fogás remek választás, ha épp családi vagy baráti összejövetelt tartasz: a vendégeid odáig lesznek a finom falatokért, épp ezért dupla mennyiségben is elkészítheted.
A tölteléket érdemes tovább gazdagítani, kerülhet bele spenót vagy medvehagyma. A fűszerezéssel is érdemes merésznek lenni, a kakukkfűtől és chilitől csak karakteresebb lesz. A sajtból használj olyat, ami a hűtődben lapul, de ha megadnád a módját, akkor parmezán kerüljön a masszába, mozzarella pedig a kalapok tetejére.
A gombákat tisztítsuk meg, majd a szárukat vágjuk ki. A gombák szárát aprítsuk finomra.
A hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk finomra. Ezután kevés olajon kezdjük el dinsztelni, majd adjuk hozzá a felaprított gombaszárat. A gombát pirítsuk le 10-15 perc alatt, közben fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával.
A lepirult gombához keverjük hozzá a pankomorzsát, petrezselymet, krémsajtot és a reszelt sajtot.
A gombás keveréket töltsük vissza a gombakalapba, a szár helyére.
A töltött gombákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. A tetejükre szórjunk sajtot, és locsoljuk meg leheletnyi olajjal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu