Ropogós KFC-csirke házilag: a bundája jó fűszeres

7
Nyomtatás
Házilag készült KFC csirke cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A híres gyorsétterem kedvelt aranybarna frissensültjét otthon is elkészítheted! A hús finom omlós, a bundája pedig ropogós, jó fűszeres.

Ma már minden kedvelt fogásnak létezik házi változata, legyen szó egy jó pizzáról vagy csirkenuggetsről, a finomságokat otthon is elkészítheted! Most a KFC-csirke házi verzióját ajánljuk, amit többféle recept szerint kipróbálhatsz, de mind közül ez a legjobb!

A ropogós bunda titkai

A dupla lisztes hempergetésnek köszönhetően lesz jó ropogós a hús bundája, amit sütés után érdemes rácsra helyezni, hogy lecsöpögjön róla a zsiradék. Azonban a második lisztes hempergetés előtt a húst jéghideg vízbe kell mártani, ennek köszönhetően a felülete nedves lesz, így a második lisztes panír jobban rátapad majd, és könnyebben felveszi a fűszereket, vastagabb lesz a bundája. A hideg vízbe való mártás azért is fontos, mert nagy lesz a hőmérséklet-különbség a hús és a forró olaj között, így még gyorsabban ropogós lesz a bunda, ami szépen rajta marad a húson, nem esik le.

Ha nem kapsz kukoricakeményítőt, akkor bármilyen más étkezési keményítő megfelel, ez is hozzájárul a ropogós bundához.

Házilag készült KFC-csirke

Házilag készült KFC csirke ct

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

  • 1 kg csirkecomb, -mell, -szárny
  • 1 bögre író
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 2 teáskanál vöröshagymakrém
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál fekete bors
  • 1 teáskanál Cayenne-bors

Panír:

  • 3 bögre liszt
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál oregánó
  • 8 dl jéghideg víz
  • olaj a sütéshez szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

Először a húst készítsük elő. Ha csirkemellet panírozunk, akkor vágjuk fel tetszőlegesen és klopfoljuk ki. Ha szárnyával, akkor vágjuk félbe, ha pedig csirkecombbal, akkor a csont mellett bevághatjuk, hogy gyorsabban átsüljön, de nem kötelező.

Vegyünk elő egy nagyobb keverőtálat, és öntsük bele az írót, szójaszószt, ketchupot, mustárt, fokhagymakrémet, hagymakrémet, sót, borsot, Cayenne-borsot, és az egészet keverjük alaposan össze. Ebbe a keverékbe forgassuk bele az előkészített húst. A tálat fedjük le, és tegyük hűtőbe 30 percre.

Sütés:

Egy tálba mérjük a lisztet, majd keverjük hozzá a kukoricakeményítőt, fokhagyma-granulátumot, sót, borsot, fűszerpaprikát, oregánót.

Egy másik tálba tegyünk jéghideg vizet.

A húst először forgassuk meg a lisztes keverékben, majd mártsuk 10 másodpercre a jéghideg vízbe. A vizes fürdő után a húst ismét forgassuk meg a lisztes keverékben.

A bepanírozott húst bő, forró olajban süssük szép aranybarnára mindkét oldalán.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon