
Kívül ropogós, belül omlós a lengyel rántott hús: tejben pácolják
A lengyel rántott hús vajpuha és ízletes, mely bármilyen körettel kínálva fantasztikus, de szendvicsbe pakolva is tökéletes.
Ma már minden kedvelt fogásnak létezik házi változata, legyen szó egy jó pizzáról vagy csirkenuggetsről, a finomságokat otthon is elkészítheted! Most a KFC-csirke házi verzióját ajánljuk, amit többféle recept szerint kipróbálhatsz, de mind közül ez a legjobb!
A dupla lisztes hempergetésnek köszönhetően lesz jó ropogós a hús bundája, amit sütés után érdemes rácsra helyezni, hogy lecsöpögjön róla a zsiradék. Azonban a második lisztes hempergetés előtt a húst jéghideg vízbe kell mártani, ennek köszönhetően a felülete nedves lesz, így a második lisztes panír jobban rátapad majd, és könnyebben felveszi a fűszereket, vastagabb lesz a bundája. A hideg vízbe való mártás azért is fontos, mert nagy lesz a hőmérséklet-különbség a hús és a forró olaj között, így még gyorsabban ropogós lesz a bunda, ami szépen rajta marad a húson, nem esik le.
Ha nem kapsz kukoricakeményítőt, akkor bármilyen más étkezési keményítő megfelel, ez is hozzájárul a ropogós bundához.
Először a húst készítsük elő. Ha csirkemellet panírozunk, akkor vágjuk fel tetszőlegesen és klopfoljuk ki. Ha szárnyával, akkor vágjuk félbe, ha pedig csirkecombbal, akkor a csont mellett bevághatjuk, hogy gyorsabban átsüljön, de nem kötelező.
Vegyünk elő egy nagyobb keverőtálat, és öntsük bele az írót, szójaszószt, ketchupot, mustárt, fokhagymakrémet, hagymakrémet, sót, borsot, Cayenne-borsot, és az egészet keverjük alaposan össze. Ebbe a keverékbe forgassuk bele az előkészített húst. A tálat fedjük le, és tegyük hűtőbe 30 percre.
Egy tálba mérjük a lisztet, majd keverjük hozzá a kukoricakeményítőt, fokhagyma-granulátumot, sót, borsot, fűszerpaprikát, oregánót.
Egy másik tálba tegyünk jéghideg vizet.
A húst először forgassuk meg a lisztes keverékben, majd mártsuk 10 másodpercre a jéghideg vízbe. A vizes fürdő után a húst ismét forgassuk meg a lisztes keverékben.
A bepanírozott húst bő, forró olajban süssük szép aranybarnára mindkét oldalán.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu