Isteni házi paprikakrém: kápia paprikából, adalékanyag nélkül készül
Készítsd el házilag a paprikakrémet egész télre! Egészségesebb és finomabb is, mint a bolti változat.
A házi kencék verhetetlen finomságok, a legtöbbjük egyszerűen, pillanatok alatt elkészül, aztán már csak azt kell kitalálni, hogy falatozza el az ember. A mutatós paprikakrém több változatban is készülhet, ha kicsit különlegesebbre vennéd, akkor bátran próbáld ki ezt a receptet, melyben csicseriborsó, dió és tahini gondoskodik a páratlan ízélményről.
A fűszerezéssel is lehet játszani, érdemes egy kis savasságot belecsempészni, akár 2-3 evőkanál citrom facsart levével is feldobhatod a krémet, de a koriander is jól megfér benne. A kencét pékáruval kínálhatod, izgalmas szendvicsalapanyag, de zöldségek vagy sós keksz mellé mártogatósként is megállja a helyét.
Ahhoz, hogy a sült paprika héját egyszerűen eltávolítsd, még melegen helyezd a zöldséget tálba, majd fedd le. A gőzben megpuhul, így könnyedén lejön a héja.
A megtisztított paprikát grillrácson vagy sütőben, 200 fokon süssük meg (20-25 perc).
A megsült paprika héját távolítsuk el a fentebb írtak szerint.
A csicseriborsót szűrjük le, hideg vízben öblítsük át, majd az összes hozzávalóval együtt turmixoljuk krémes állagúra.
Kenyérrel vagy zöldséghasábokkal kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu