Egyszerű, de isteni hagymás gombafasírt: mindenféle körettel kínálva tökéletes
Fasírt nem csak húsból készülhet, zöldségből is lehet mennyei, szaftos pogácsákat készíteni.
Fasírt nem csak húsból készülhet, különböző zöldségekből is érdemes kipróbálni. A paletta nagyon színes: finom gombából, cukkiniből, karfiolból készítve, de a különböző zöldségeket mixelheted is. Én most reszelt cukkinit, sárgarépát és krumplit kevertem össze, ebből a hármasból született meg a csodás finomság.
A zöldségfasírt masszáját bátran lehet fűszerezni, én picit pikánsabbra vettem, de lehet még fokozni az izgalmakat! Tört jalapeñótól és reszelt gyömbértől még ízesebb lesz.
A zöldségmasszából formázhatsz kis golyókat, vagy kanál segítségével is az olajba szaggathatod úgy, mintha lapcsánkát készítenél. Hogy még ropogósabb legyen, liszt helyett 2 evőkanál étkezési keményítőt használj. A kész finomságot magában is jólesik falatozni, de bármilyen köretet kínálhatsz mellé, akár még főzeléket is.
A megtisztított zöldségeket reszeljük le. (Ha a cukkini levet enged, a felesleges lét nyomkodjuk ki belőle.) Ezután adjuk a reszelt zöldségekhez a sót, borsot, fokhagymát, Cayenne-t, zsemlemorzsát, lisztet és tojást.
Miután jól egybekevertük a masszát, formázzunk belőle tetszőleges golyókat, vagy kanál segítségével szaggassuk ki, és bő olajban süssük szép aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu