Krémes krumplipüré aromás fűszervajjal: nyári változatot mutatunk

Fuszervajas-krumplipure-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Dobd fel a krumplipürét friss zöldfűszerekkel készült vajjal: lágy, krémes és tele van ízekkel!

A krumplipüré az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb köretünk – könnyen társítható a legtöbb feltéthez, és elkészíteni is egyszerű. Ha nálad is gyakran szerepel a menüben, akkor időnként variáld: a hagyományos kiegészítők és ízesítők mellett dobd fel az alkalomhoz illően.

Ebbe a változatba egy zöldfűszeres vaj kerül, amelyben a friss petrezselyem és metélőhagyma mellett a zúzott fokhagyma adja meg az alapízeket. Mivel ez egy vegán recept, így sem tej, sem pedig vaj nincsen benne: mindkettőt növényi alternatívák helyettesítik. 

Fűszervajas krumplipüré

Fuszervajas-krumplipure

Hozzávalók 4 személyre

  • 700 g krumpli meghámozva, felkockázva
  • 0.5 adag fűszervaj a leírás szerint
  • 200 ml szójaital (vagy tej)
  • kevés só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit tegyük enyhén sós vízbe, és fedő alatt, közepes hőfokon főzzük puhára 20-25 perc alatt, majd szűrjük le.

Közben készítsük el a fűszervajat az ebben a receptben megadott módon, és az eredeti mennyiség felét adjuk a gőzölgő krumplikockákhoz. Krumplinyomóval törjük össze.

Keverjük hozzá a tejalternatívát (vagy tejet), és kézi habverővel vagy mixerrel dolgozzuk krémesre.

Ízlés szerint adjunk hozzá kevés sót.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük