Kiadós omlett gofrisütőben sütve: sonkával, sajttal készül a reggeli

gofri omlett cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tojásos ételeket is tudod izgalmasabban tálalni, például ha nem serpenyőben és nem a megszokott formában sütöd őket.

A tojásos ételek tökéletesek reggelire, nemcsak laktatóak, hanem egészségesek is, és ha kenyér nélkül eszed őket, akkor tökéletesen beilleszthetők a diétádba. A tojást számos formában elkészítheted, az egyik legmutatósabb közülük az omlett.

Bár ezeket az ételeket inkább reggelire fogyasztják, nyugodtan eheted őket vacsorára is, ahogy ezt a laktató sonkás-sajtos omlettet. Ha izgalmasabb formában szeretnéd elkészíteni, akkor süsd muffinformában. Csak bele kell öntened a formába az ízesített felvert tojásokat, és villámgyorsan megsütni. 

A gofrisütő se maradjon ki az eszközök sorából, ebben is készíthetsz mutatós omlettet, de ne csak tojás legyen benne, hanem sonka, sajt és zöldségek is. Összesen negyedóra munkád lesz vele, a végeredmény pedig tökéletes lesz. 

Gofriomlett

gofri omlett recept

Hozzávalók 1 személyre

  • 2 darab tojás
  • 1 szál zöldhagyma
  • 2 szelet sonka
  • 30 gramm sajt
  • 0.5 darab paradicsom
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • a sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát karikázzuk fel, a sonkát és a paradicsomot vágjuk apróra, a sajtot kockázzuk fel. 

A gofrisütőt melegítsük elő, és vékonyan kenjük ki olajjal. 

A tojásokat üssük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, és villával verjük fel. Adjuk hozzá a hagymát, a paradicsomot, a sonkát és a sajtot, majd keverjük össze. Óvatosan öntsük a felmelegedett gofrisütőbe, csukjuk le, és süssük 4-5 percig, majd óvatosan vegyük ki. Friss zöldségekkel a legfinomabb. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük