Sűrű, szaftos gombapaprikás tejföllel: kápia paprika is színesíti

4
Nyomtatás

Ez a zöldséges gombapaprikás szuper választás, ha a húsos verzióknál egy fokkal könnyedebb receptre vágysz, ráadásul pillanatok alatt megfő.

Ha szereted a csirkepaprikást, adj egy esélyt a gombás változatnak is, de azoknak is szívből ajánljuk, akik valamilyen okból kifolyólag nem esznek húst. A gombapaprikás ugyanolyan tartalmas és sűrű, mint a húsos verzió, ráadásul az alábbi, kápia paprikával kiegészült recept nagyon zöldséges, így könnyedebb is.

Mivel a gomba nagyon gyorsan megpuhul, ezt az ételt akár munka után, vacsira is összedobhatod, nem kell sokáig főzni. Minél többféle gombával készíted, annál finomabb lesz, így a barna és fehér csiperke mellett akár laskát is keverhetsz bele.

Gombapaprikás

gombapaprikas

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 g barna csiperkegomba
  • 250 g fehér csiperkegomba
  • 1 db kápia paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g penne
  • kevés olívaolaj
  • 2 ek. pirospaprika
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 300 ml víz
  • a tálaláshoz tejföl
  • a tálaláshoz petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A gombát mossuk és tisztítsuk meg, ezután vágjuk vékony szeletekre. A kápia paprikát és a megpucolt vöröshagymát egyaránt vágjuk kis kockákra, a fokhagymát aprítsuk össze. 

A tésztát forrásban lévő sós vízben főzzük puhára

Egy serpenyőben, egy kevés olívaolajon dinszteljük meg a vöröshagymát, egy másik serpenyőben pedig a gombát. Amint a gomba összeesett, mehet rá az üveges vöröshagyma, a fokhagyma, a kápia paprika, kevés olívaolaj, majd fűszerezzük pirospaprikával, sóval és borssal.

Hagyjuk picit pirulni, majd mikor a fokhagyma már illatozik, öntsük fel a vízzel, és lassú lángon főzzük körülbelül 15-20 percig. 

Tálaljuk tejföllel és friss petrezselyemmel. 

Fotók, videó és recept: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon