
Szaftos csirkepaprikás a nagyi receptes füzetéből: sok tejföllel meglocsolva az igazi
Ahány ház, annyi szokás, ki így, ki úgy készíti a jó öreg csirkepaprikást, amely nokedlivel kínálva a legfinomabb.
Ha szereted a csirkepaprikást, adj egy esélyt a gombás változatnak is, de azoknak is szívből ajánljuk, akik valamilyen okból kifolyólag nem esznek húst. A gombapaprikás ugyanolyan tartalmas és sűrű, mint a húsos verzió, ráadásul az alábbi, kápia paprikával kiegészült recept nagyon zöldséges, így könnyedebb is.
Mivel a gomba nagyon gyorsan megpuhul, ezt az ételt akár munka után, vacsira is összedobhatod, nem kell sokáig főzni. Minél többféle gombával készíted, annál finomabb lesz, így a barna és fehér csiperke mellett akár laskát is keverhetsz bele.
A gombát mossuk és tisztítsuk meg, ezután vágjuk vékony szeletekre. A kápia paprikát és a megpucolt vöröshagymát egyaránt vágjuk kis kockákra, a fokhagymát aprítsuk össze.
A tésztát forrásban lévő sós vízben főzzük puhára.
Egy serpenyőben, egy kevés olívaolajon dinszteljük meg a vöröshagymát, egy másik serpenyőben pedig a gombát. Amint a gomba összeesett, mehet rá az üveges vöröshagyma, a fokhagyma, a kápia paprika, kevés olívaolaj, majd fűszerezzük pirospaprikával, sóval és borssal.
Hagyjuk picit pirulni, majd mikor a fokhagyma már illatozik, öntsük fel a vízzel, és lassú lángon főzzük körülbelül 15-20 percig.
Tálaljuk tejföllel és friss petrezselyemmel.
Fotók, videó és recept: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu