Fehérjedús omlett gombával készítve - Kiadós reggeli vagy könnyed ebéd
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az omlett laktató és jól variálható étel, gyorsan csillapítja az éhséget és sokáig eltelít.
Minél több hozzávalóval készíted, annál kiadósabb lesz az omlett, amelyet reggelire, de akár ebédre vagy vacsorára is ehetsz. Az omlett tulajdonképpen bőséges, elegáns tojásrántotta, amit egyáltalán nem nehéz elkészíteni.
Ha a hagyományosabb verziót szeretnéd megsütni, akkor is tegyél bele sok zöldséget, hogy biztosan ne maradj éhes. A spenótos, gombás változat tápanyagokban igen gazdag, így készítsd el. Ha még különlegesebbre szeretnéd, tedd muffinformába sokféle zöldséggel.
Az alábbi omlettből ne sajnáld a gombát, így a tojással együtt még a fehérjebeviteled is biztosítva lesz.
Gombás omlett
Hozzávalók 4 személyre
- 8 darab tojás
- 250 gramm csiperkegomba
- 0.5 evőkanál olaj
- 1 kávéskanál só
- ízlés szerint bors
- 20 gramm parmezán (reszelt)
- ízlés szerint petrezselyem (tálaláshoz)
Elkészítés:
A gombákat tisztítsuk meg, vágjuk fel ízlés szerint. (Lehet csak félbe, de lehet csíkokra is.) A tojásokat sóval, borssal és a parmezán nagyobbik részével verjük fel.
Egy serpenyőbe tegyünk olajat, forrósítsuk fel, fektessük bele a gombaszeleteket. Amikor picit megpirultak, öntsük rájuk a tojást, majd szórjuk rájuk a maradék parmezánt. Mehet rá ízlés szerint petrezselyem is, majd süssük készre.
Fotó: Getty Images