
Szaftos, gombás raguval töltött palacsinta – Tökéletes maradékmentő recept

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás
Ropogós

Toszkán babos szendvics: indítsd a napot olasz módra

Áfonyás pohárdesszert citromkrémmel: mutatós desszert fél órán belül

Laktató karfiolsaláta sütőben sült zöldségekből: tápláló köret vagy ebéd

Krémes spenótos gnocchi gombával: egyserpenyős receptet mutatunk

Krémes túró rudi házilag: roppanós csoki borítja
Ami palacsintából vagy palacsintával készül, csak finom lehet, legyen az sós vagy édes étel.
Nálunk ugyan nem szokott megmaradni a palacsinta , de ha nagy ritkán mégis, ez a tökéletes maradékmentő recept. Természetesen frissen is süthetünk néhány palacsintát, amit majd megtöltünk a fűszeres raguval.
A palacsinta nem csak édesen, sósan is csodás, a gomba ráadásul nagy kedvencem, így palacsintába töltve egy komplett laktató ebédnek vagy vacsorának is megfelel.
Gombás raguval töltött óriáspalacsinta

Hozzávalók 4 adaghoz
Palacsinta
- 350 milliliter tej
- 120 gramm liszt
- 3 darab tojás
- 2 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
Töltelék
- 600 gramm csiperkegomba
- 500 milliliter tej
- 60 gramm vaj
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 60 gramm liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- 1 marék petrezselyem
Elkészítés:
Készítsük el a palacsintát, ehhez itt találtok egyszerű receptet.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, dobjuk rá a darabokra vágott fokhagymát. Hámozzuk és tisztítsuk meg a gombákat, vágjuk őket darabokra, tegyük a serpenyőbe. Addig pirítsuk, amíg az összes kiengedett víz elpárolog belőle, utána sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
Készítsünk besamelmártást.
A palacsintákat töltsük meg a gombás töltelékkel, tekerjük fel, tegyük jénaiba, majd locsoljuk meg a szósszal.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, süssük a palacsintákat 15 percig.
Fotó: Getty Images