Szaftos, gombás raguval töltött palacsinta – Tökéletes maradékmentő recept

gombás palacsinta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ami palacsintából vagy palacsintával készül, csak finom lehet, legyen az sós vagy édes étel.

Nálunk ugyan nem szokott megmaradni a palacsinta , de ha nagy ritkán mégis, ez a tökéletes maradékmentő recept. Természetesen frissen is süthetünk néhány palacsintát, amit majd megtöltünk a fűszeres raguval.

A palacsinta nem csak édesen, sósan is csodás, a gomba ráadásul nagy kedvencem, így palacsintába töltve egy komplett laktató ebédnek vagy vacsorának is megfelel. 

Gombás raguval töltött óriáspalacsinta

gombás palacsinta recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

Palacsinta

  • 350 milliliter tej
  • 120 gramm liszt
  • 3 darab tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • ízlés szerint

Töltelék

  • 600 gramm csiperkegomba
  • 500 milliliter tej
  • 60 gramm vaj
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 60 gramm liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 marék petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a palacsintát, ehhez itt találtok egyszerű receptet.

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, dobjuk rá a darabokra vágott fokhagymát. Hámozzuk és tisztítsuk meg a gombákat, vágjuk őket darabokra, tegyük a serpenyőbe. Addig pirítsuk, amíg az összes kiengedett víz elpárolog belőle, utána sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

Készítsünk besamelmártást.

A palacsintákat töltsük meg a gombás töltelékkel, tekerjük fel, tegyük jénaiba, majd locsoljuk meg a szósszal. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, süssük a palacsintákat 15 percig. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük