Szaftos, gombás raguval töltött palacsinta – Tökéletes maradékmentő recept

gombás palacsinta cover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Ami palacsintából vagy palacsintával készül, csak finom lehet, legyen az sós vagy édes étel.

Nálunk ugyan nem szokott megmaradni a palacsinta , de ha nagy ritkán mégis, ez a tökéletes maradékmentő recept. Természetesen frissen is süthetünk néhány palacsintát, amit majd megtöltünk a fűszeres raguval.

A palacsinta nem csak édesen, sósan is csodás, a gomba ráadásul nagy kedvencem, így palacsintába töltve egy komplett laktató ebédnek vagy vacsorának is megfelel. 

Gombás raguval töltött óriáspalacsinta

gombás palacsinta recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

Palacsinta

  • 350 milliliter tej
  • 120 gramm liszt
  • 3 darab tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • ízlés szerint

Töltelék

  • 600 gramm csiperkegomba
  • 500 milliliter tej
  • 60 gramm vaj
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 60 gramm liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 marék petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a palacsintát, ehhez itt találtok egyszerű receptet.

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, dobjuk rá a darabokra vágott fokhagymát. Hámozzuk és tisztítsuk meg a gombákat, vágjuk őket darabokra, tegyük a serpenyőbe. Addig pirítsuk, amíg az összes kiengedett víz elpárolog belőle, utána sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

Készítsünk besamelmártást.

A palacsintákat töltsük meg a gombás töltelékkel, tekerjük fel, tegyük jénaiba, majd locsoljuk meg a szósszal. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, süssük a palacsintákat 15 percig. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük