Kiadós, darált hússal töltött gomba: sok sajttal igazán finom
A gomba nem csak rántva finom, sütőbe tolva, hússal töltve is érdemes kipróbálni, a végeredmény csodás lesz.
Fél óra alatt elkészül a könnyű ebéd vagy vacsora, mely hús nélkül is jólesik. Persze az is elfér mellé, ha hiányolnád, akkor sült csirkecombbal vagy oldalassal is kínálhatod.
A tésztát a csomagoláson írtak szerint főzzük ki, majd szűrjük le. A tészta főzővizéből 1-2 merőkanálnyit tegyünk félre.
A megtisztított gombát és póréhagymát tetszés szerint daraboljuk fel.
A gombát kevés olajon kezdjük el pirítani, majd 5-8 perc után adjuk hozzá a póréhagymát, együtt pirítsuk tovább a zöldségeket.
A főtt tésztát forgassuk egybe a pirult zöldségekkel, majd a mentett főzőléből is keverjünk az ételhez. A gombás tésztát 1-2 percig óvatosan kevergetve hagyjuk még a tűzhelyen, közben fűszerezzük sóval és borssal.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu