5 perces görög csirkepác: szaftosan és omlósan tartja a húst

3
Nyomtatás
gorog-csirkepac
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Hogyha szereted a mediterrán konyhát, akkor ezért a klasszikus görög csirkepácért is rajongani fogsz!

A nyár beköszöntével a grillszezon is illedelmesen berúgja végre az ajtót. Ezúttal egy olyan klasszikus görög pácot mutatunk, amelyben a citrom, a fokhagyma, a kakukkfű, a rozmaring és még jó pár mediterrán fűszer ötvöződik, és mindössze 10 perc alatt kikeverhető.

Természetesen a jó minőségű olívaolajról sem szabad megfeledkezni, hiszen anékül egy jó pác fabatkát sem ér.

Görög csirkepác

gorog-csirkepac

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 120 ml olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db biocitrom
  • 1 ek. aprított kakukkfű
  • 1 ek. aprított oregánó
  • 1 ek. aprított rozmaring
  • 1 ek. aprított petrezselyem
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 6 db csirkemell
Recept idők

Elkészítés:

A pác elkészítéséhez a fokhagymát és az egyik citrom héját reszeljük le, és mindkettő citromot facsarjuk ki.

Tegyük az összes hozzávalót, a csirkén kívül, egy nagy, de sekély keverőtálba. Keverjük jól össze.

A húsok pácolásához a csirkemellet merítsük meg a pácban, és hagyjuk is benne kb. fél órát, vagy akár 2 óra hosszát is.

A bepácolt húsokat süssük meg grillsütőn, majd ízlés szerinti körettel tálaljuk.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon