Pácolt, zöldséges csirkenyársak: grillen és sütőben is elkészítheted
A színes, ízes csirkenyárs még jobb lesz, ha a húst üde, citromos, fokhagymás pácban pihenteted néhány órát.
Ha a csirkemellet unalmas alapanyagnak tartod, vagy azért nem kedveled, mert szárazabb húsrész, próbáld ki joghurtba pácolva, nagyon szaftos és omlós lesz. A joghurtos páchoz a görög ízek passzolnak, a citrom, a fokhagyma, az oregánó, olívaolaj nagyon jól áll neki, de egy kevés mézet is keverhetsz bele.
Nem csak csirkemellfilével dolgozhatsz, csirkecombot is pácolhatsz ezzel a marináddal, de másfajta hússal is tökéletesen működik. Ha kedveled a csípős ízeket, keverj a só és bors mellé egy kevés chilipelyhet is, nagyon izgalmas lesz a végeredmény.
A pácot előre is elkészíteheted, légmentesen záható dobozban, a hűtőben 3 napig is eláll.
A húst vágjuk kockákra vagy csíkokra, ahogy tetszik.
A fokhagymát pucoljuk meg, zúzzuk össze. A citrom levét facsarjuk ki, a héját reszeljük le.
A pác hozzávalóit keverjük össze egy nagyobb tálban. Tegyük bele a húst, keverjük vele össze. Fedjük le a tálat, tegyük a hűtőbe legalább 6 órára.
A szokásos módon grillezzük. A kockára vágott húst húzzuk nyársra. Kb. 10-15 percig süssük, közben forgassuk, míg mindenhol át nem sül.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu