
Krémes, görög joghurtos uborkasaláta: jó kaprosan az igazi

A lédús és egészséges uborkából mennyei saláta készülhet, melyet jól behűtve érdemes fogyasztani.
Egészséges csemege az uborka, mely egész évben elérhető, mégis nyáron esik a legjobban. Az uborka saláta formájában a legfinomabb, rengeteg variációban készülhet, finom ecetesen, tejfölösen, de a tzatziki is nagy kedvenc.
Ha szereted az uborkasalátát, és kipróbálnál valami újat, akkor készítsd el görög joghurttal, fokhagymával és kaporral bolondítva. A saláta akkor lesz igazán finom, ha tálalás előtt hagyod összeérni az ízeket a hűtőben. A joghurtos uborkasaláta tökéletes választás sültek mellé, a nyári grillpartik elengedhetetlen kelléke.
Tipp, hogy még finomabb legyen
A salátában lila hagymának is jut hely, ha pedig szeretnéd, újhagymát is keverhetsz az uborka mellé, de csak 1-2 szálat. Ennyivel azonban nem ér véget a hideg saláta felturbózása, a csípős zamat kedvelői 1-2 darab jalapeño paprikát is darabolhatnak bele.
Görög joghurtos uborkasaláta

Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab uborka
- 1 fej lila hagyma
- 6 evőkanál görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 2 marék kapor
Elkészítés:
A megtisztított uborkát és lila hagymát szeleteljük fel.
A görög joghurtot tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sót, borsot és a kaprot.
A beízesített görög joghurtot forgassuk egybe az uborkával és a lila hagymával. A salátát jól behűtve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!