Krémes, görög joghurtos uborkasaláta: jó kaprosan az igazi

kuscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A lédús és egészséges uborkából mennyei saláta készülhet, melyet jól behűtve érdemes fogyasztani.

Egészséges csemege az uborka, mely egész évben elérhető, mégis nyáron esik a legjobban. Az uborka saláta formájában a legfinomabb, rengeteg variációban készülhet, finom ecetesen, tejfölösen, de a tzatziki is nagy kedvenc.

Ha szereted az uborkasalátát, és kipróbálnál valami újat, akkor készítsd el görög joghurttal, fokhagymával és kaporral bolondítva. A saláta akkor lesz igazán finom, ha tálalás előtt hagyod összeérni az ízeket a hűtőben. A joghurtos uborkasaláta tökéletes választás sültek mellé, a nyári grillpartik elengedhetetlen kelléke.

Tipp, hogy még finomabb legyen

A salátában lila hagymának is jut hely, ha pedig szeretnéd, újhagymát is keverhetsz az uborka mellé, de csak 1-2 szálat. Ennyivel azonban nem ér véget a hideg saláta felturbózása, a csípős zamat kedvelői 1-2 darab jalapeño paprikát is darabolhatnak bele.

Görög joghurtos uborkasaláta

kusct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab uborka
  • 1 fej lila hagyma
  • 6 evőkanál görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 marék kapor
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított uborkát és lila hagymát szeleteljük fel.

A görög joghurtot tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sót, borsot és a kaprot.

A beízesített görög joghurtot forgassuk egybe az uborkával és a lila hagymával. A salátát jól behűtve kínáljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük