
Isteni görög rakott padlizsán rengeteg darált hússal: a muszaka nagyon laktató

Kicsit macerásabb, mint a rakott krumpli, de nagyon megéri muszakát készíteni, amely egy ebéd erejéig Görögországba repít.
Nem egy hétköznap esti sietős vacsora a muszaka, de hétvégén, amikor több az időd, érdemes megsütni a családnak ezt az ízletes és laktató rakottast. A hozzávalókat elő kell készíteni és utána rétegezni, úgy lesz tökéletes a fogás.
A padlizsánszezon igazából csak augusztusban indul, de most is tudsz már venni szép darabokat. Ez a zöldség nemcsak finom, hanem nagyon egészséges és sokoldalúan felhasználható is.
Ha nem ódzkodsz a báránytól, akkor abból az igazi a muszaka, de marhahússal is ugyanúgy működik. A muszaka készítésekor haladj szép sorban, kezdd a raguval, aztán a padlizsánnal, és akkor nem is lesz olyan vészesen hosszú idő az elkészítése.
Görög rakott padlizsán

Hozzávalók 6 személyre
- 500 gramm darált marha- vagy bárányhús
- 1 fej vöröshagyma (közepes)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 szem szegfűszeg
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet szerecsendió
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 400 gramm kockázott paradicsom (konzerv)
- 2 darab padlizsán
- 2 darab krumpli
- lásd a receptlinkben besamel
Elkészítés:
Egy lábasban forrósítsuk fel az olajat, és dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Tegyük hozzá a darált húst, kicsit pirítsuk le, majd adjuk hozzá a fűszereket. Öntsük rá a paradicsomot, rotyogtassuk közepes lángon 30 percig.
Közben a padlizsánokat és a megpucolt krumplit vágjuk vékony szeletekre.
Készítsük el a besamelt, ehhez itt találunk receptet.
Melegítsük elő a sütőt.
Egy jénait kicsit olajozzunk ki, szépen fektessünk bele egy sor padlizsánt és krumplit, locsoljuk meg besamellel, majd pakoljuk meg a raguval, végül öntsük rá a maradék besamelt.
Süssük a muszakát 35 percig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!