Isteni görög rakott padlizsán rengeteg darált hússal: a muszaka nagyon laktató

görög rakott padlizsán cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Kicsit macerásabb, mint a rakott krumpli, de nagyon megéri muszakát készíteni, amely egy ebéd erejéig Görögországba repít.

Nem egy hétköznap esti sietős vacsora a muszaka, de hétvégén, amikor több az időd, érdemes megsütni a családnak ezt az ízletes és laktató rakottast. A hozzávalókat elő kell készíteni és utána rétegezni, úgy lesz tökéletes a fogás.

A padlizsánszezon igazából csak augusztusban indul, de most is tudsz már venni szép darabokat. Ez a zöldség nemcsak finom, hanem nagyon egészséges és sokoldalúan felhasználható is.

Ha nem ódzkodsz a báránytól, akkor abból az igazi a muszaka, de marhahússal is ugyanúgy működik. A muszaka készítésekor haladj szép sorban, kezdd a raguval, aztán a padlizsánnal, és akkor nem is lesz olyan vészesen hosszú idő az elkészítése. 

Görög rakott padlizsán

görög rakott padlizsán recept ok

Hozzávalók 6 személyre

  • 500 gramm darált marha- vagy bárányhús
  • 1 fej vöröshagyma (közepes)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 szem szegfűszeg
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csipet szerecsendió
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 400 gramm kockázott paradicsom (konzerv)
  • 2 darab padlizsán
  • 2 darab krumpli
  • lásd a receptlinkben besamel
Recept idők

Elkészítés:

Egy lábasban forrósítsuk fel az olajat, és dinszteljük meg rajta az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Tegyük hozzá a darált húst, kicsit pirítsuk le, majd adjuk hozzá a fűszereket. Öntsük rá a paradicsomot, rotyogtassuk közepes lángon 30 percig. 

Közben a padlizsánokat és a megpucolt krumplit vágjuk vékony szeletekre.

Készítsük el a besamelt, ehhez itt találunk receptet. 

Melegítsük elő a sütőt. 

Egy jénait kicsit olajozzunk ki, szépen fektessünk bele egy sor padlizsánt és krumplit, locsoljuk meg besamellel, majd pakoljuk meg a raguval, végül öntsük rá a maradék besamelt. 

Süssük a muszakát 35 percig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük