
Friss görög saláta quinoával dúsítva – Az egészséges gabonával még laktatóbb lesz

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence
Ropogós

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé
Frissítő és egészséges saláta, amelytől biztosan jóllaksz majd és az alakodnak is jót tesz.
A görög saláta igazi frissítő finomság, a roppanós zöldségek tökéletes harmóniában vannak a sós feta sajttal. Kalória szinte nincs benne, mégis jóllaksz tőle, hiszen a zöldségek tele vannak egészséges rostokkal, amelyek jó időre eltelítenek. Ha mégis úgy érzed, hogy valami laktatóbbra vágysz, akkor tésztasalátaként is elkészítheted, amely mellé süthetsz akár csirkemellet is. A görög vonalnál maradva a hús mellé a klasszikus tzatziki, vagyis a joghurtos uborkasaláta is passzol.
A quinoás változat ezeknek a keveréke, a gabona miatt laktató, illetve alakbarát is, hiszen a quiona magas rost- és fehérjetartalmú, komplex szénhidrátforrás, amellyel csak jót teszel az egészségednek.
Görög saláta quinoával

Hozzávalók 4 adaghoz
- 130 gramm quinoa
- 1 darab kígyóuborka
- 8 darab koktélparadicsom
- 120 gramm feta sajt
- 0.5 fej lilahagyma
- ízlés szerint bazsalikom (friss)
- 1 darab avokádó
- 1 evőkanál citromlé
- ízlés szerint petrezselyem
- 1 evőkanál vörösborecet
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 0.5 kávéskanál bors
- 1 teáskanál méz
Elkészítés:
A quinoát először alaposan mossuk át. Utána egy kis zsiradékon lepiríthatjuk. Kétszeres mennyiségű sós vízben főzzük 20 percig, de pár perc után keverjünk egyet rajta, ha túl sok vizet szívott magába, akkor öntsünk még rá. Utána főzzük 15 percig, majd letakarva hagyjuk állni a saját gőzében. Hagyjuk kihűlni.
Egy tálban keverjük össze a kihűlt quinoát, az apróra vágott hagymát, a félbevágott paradicsomokat, a felkockázott uborkát, az avokádót, a feta sajtot, az apróra vágott petrezselymet és a bazsalikomot.
Egy kisebb tálban készítsük el az öntetet. Keverjük össze a vörösborecetet, a citromlevet, az olajat, a mézet, a sót és a borsot. Öntsük rá a salátára, forgassuk össze. Azonnal is tálalhatjuk, de tehetjük hűtőbe is pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images