
Frissítő görögdinnye-saláta roppanós uborkával – Citromos öntettel készítsd

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Így használd és tisztítsd a mosogatógéped: minden edény ragyogni fog

Színes, vitaminbomba almás répasaláta: egészséges és finom

Gyors mogyoróvajas golyó: banán és étcsoki teszi ellenállhatatlanná

Aranybarnára sült, rántott csirkemell: tejfölös krumplisaláta kerül mellé

10 kedvenc medvehagymás receptünk egy helyen: csodás tavaszi finomságok
Ennél jobban semmilyen saláta nem frissít, a benne található gyümölcsnek és zöldségnek is nagyon magas a víztartalma.
Hőségben sokszor semmi mást nem kíván a szervezet, mint folyadékot, szilárd táplálék szinte le sem megy a torkunkon, vagy ha igen, minden újabb falattól elnehezültnek érezzük magunkat. Ilyenkor jön el a saláták ideje, amelyeket nyáron lehet igazán változatosan elkészíteni, hiszen óriási a választék idényzöldségekből. Gyakorlatilag mindegy, hogy miket pakolsz a tányérodra, akár színek szerint is teheted őket, biztosan nem fogsz tévedni. Azért, hogy ne szállj el a kalóriabevitellel, a nehéz majonézes öntet helyett keverj balzsamecetes vagy citrusos mártást, így tényleg alakbarát lesz az ételed.
Ha kicsit mégis tartalmasabbra vágysz, akkor érdemes tonhalat keverni a salátába, amelyhez szuperül illenek a zöldségek és a könnyed citrusos öntet. Ha pedig nem bonyolítanád túl, akkor készíts frissítő uborkasalátát, amit majonéz helyett tejföllel ízesíts.
Természetesen a gyümölcssaláták se maradjanak ki, a görögdinnye is jó alapanyag, amelyhez nagyon jól illik a zöldség, például az uborka, amelynek szintén magas a víztartalma. Izgalmas hozzá még a sós feta, amelyet már csak egy kis fanyar citromos öntettel kell kikeverni és készen van a mediterrán stílusú salátád.
Görögdinnye-saláta uborkával

Hozzávalók 4 adaghoz
- 600 gramm görögdinnye
- 1 darab kígyóuborka
- 0.5 fej lilahagyma
- 2 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 100 gramm feta sajt
- díszítéshez mentalevél
Elkészítés:
A görögdinnyét magozzuk ki, majd kockázzuk fel. Az uborkát is vágjuk kockákra, a lilahagymát pedig egészen apróra.
Egy tálban keverjük össze az apróra vágott lilahagymát a citromlével, hagyjuk állni 10 percet. Keverjük hozzá az olívaolajat, majd óvatosan forgassuk bele a kockára vágott uborkát és görögdinnyét. A tetejére morzsoljunk feta sajtot és díszítsük mentalevéllel.
Fotó: Getty Images