Színes nyári tésztasaláta görögdinnyével és sonkával - Laktató és nagyon finom
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Marokkói céklasaláta friss zöldfűszerekkel: a menta a lelke
Sajtos, darált hússal készült melegszendvics: vigyázat, függőséget okoz
Krémes, laktató vörös lencsés édesburgonya-curry: ízekben nem lesz hiány
Fahéjas fánk a sütőből: sütőporral ilyen egyszerűen készül
Így béleld ki sütőpapírral a tortaformát – Mutatjuk a tökéletes trükköt
A nyár egyik legkedvesebb gyümölcséből, a dinnyéből sokféle izgalmas finomság készülhet - például egyszerű tésztasaláta is.
A görögdinnye a tökfélék családjába tartozik, sokan gyümölcsként tekintenek rá, pedig termesztéstechnikailag zöldségnek számít. A kedvelt édes finomság víztartalma magas, de C-vitaminban is bővelkedik - jó hidegen behűtve a legfinomabb fogyasztani.
A dinnyét nem csak magában érdemes enni, van, aki kenyérrel majszolja, míg más gazpachóba teszi, de grillezve is egyre népszerűbb. Sőt, ha valami tartalmas, mégis könnyű, gyomorbarát ebédre vágyunk, akkor érdemes tésztasalátát készíteni belőle, melynek az elkészítése nagyon egyszerű.
Tésztasaláta görögdinnyével
Hozzávalók 6 személyre
- 250 gramm tészta
- 1 kilogramm dinnye
- 1 darab kígyóuborka
- 1 fej saláta
- 10 darab koktélparadicsom
- 10 dekagramm sonka
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson írtak szerint kifőzzük.
A dinnyét felkockázzuk.
A salátát megmossuk, ízlésünk szerint felvágjuk vagy darabokra tépjük.
Az uborkát megmossuk, tetszőlegesre felvágjuk.
A paradicsomot megmossuk - félbevághatjuk, de egyben is hagyhatjuk.
Nagy salátástálba tesszük az előkészített alapanyagokat, egybeforgatjuk, tálalás előtt hűtőbe toljuk pár órára.
Fotó: Getty Images