Színes nyári tésztasaláta görögdinnyével és sonkával - Laktató és nagyon finom
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
A nyár egyik legkedvesebb gyümölcséből, a dinnyéből sokféle izgalmas finomság készülhet - például egyszerű tésztasaláta is.
A görögdinnye a tökfélék családjába tartozik, sokan gyümölcsként tekintenek rá, pedig termesztéstechnikailag zöldségnek számít. A kedvelt édes finomság víztartalma magas, de C-vitaminban is bővelkedik - jó hidegen behűtve a legfinomabb fogyasztani.
A dinnyét nem csak magában érdemes enni, van, aki kenyérrel majszolja, míg más gazpachóba teszi, de grillezve is egyre népszerűbb. Sőt, ha valami tartalmas, mégis könnyű, gyomorbarát ebédre vágyunk, akkor érdemes tésztasalátát készíteni belőle, melynek az elkészítése nagyon egyszerű.
Tésztasaláta görögdinnyével
Hozzávalók 6 személyre
- 250 gramm tészta
- 1 kilogramm dinnye
- 1 darab kígyóuborka
- 1 fej saláta
- 10 darab koktélparadicsom
- 10 dekagramm sonka
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson írtak szerint kifőzzük.
A dinnyét felkockázzuk.
A salátát megmossuk, ízlésünk szerint felvágjuk vagy darabokra tépjük.
Az uborkát megmossuk, tetszőlegesre felvágjuk.
A paradicsomot megmossuk - félbevághatjuk, de egyben is hagyhatjuk.
Nagy salátástálba tesszük az előkészített alapanyagokat, egybeforgatjuk, tálalás előtt hűtőbe toljuk pár órára.
Fotó: Getty Images