
Színes nyári tésztasaláta görögdinnyével és sonkával - Laktató és nagyon finom

Cikkek


30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Epres gombóc krumplis tésztából: ezekkel az arányokkal jól sikerül

Aranybarnára sült csirkeburger: air fyerben készül a húspogácsa

Omlós, áfonyás morzsasüti: mennyei kevert tésztát mutatunk

Könnyed, cukkinis shakshuka: izraeli lecsó tavaszi változatban

10 izgalmas recept zöldbabból: tartalmas levest és rakottast is mutatunk
A nyár egyik legkedvesebb gyümölcséből, a dinnyéből sokféle izgalmas finomság készülhet - például egyszerű tésztasaláta is.
A görögdinnye a tökfélék családjába tartozik, sokan gyümölcsként tekintenek rá, pedig termesztéstechnikailag zöldségnek számít. A kedvelt édes finomság víztartalma magas, de C-vitaminban is bővelkedik - jó hidegen behűtve a legfinomabb fogyasztani.
A dinnyét nem csak magában érdemes enni, van, aki kenyérrel majszolja, míg más gazpachóba teszi, de grillezve is egyre népszerűbb. Sőt, ha valami tartalmas, mégis könnyű, gyomorbarát ebédre vágyunk, akkor érdemes tésztasalátát készíteni belőle, melynek az elkészítése nagyon egyszerű.
Tésztasaláta görögdinnyével

Hozzávalók 6 személyre
- 250 gramm tészta
- 1 kilogramm dinnye
- 1 darab kígyóuborka
- 1 fej saláta
- 10 darab koktélparadicsom
- 10 dekagramm sonka
Elkészítés:
A tésztát a csomagoláson írtak szerint kifőzzük.
A dinnyét felkockázzuk.
A salátát megmossuk, ízlésünk szerint felvágjuk vagy darabokra tépjük.
Az uborkát megmossuk, tetszőlegesre felvágjuk.
A paradicsomot megmossuk - félbevághatjuk, de egyben is hagyhatjuk.
Nagy salátástálba tesszük az előkészített alapanyagokat, egybeforgatjuk, tálalás előtt hűtőbe toljuk pár órára.
Fotó: Getty Images