
Hűsítő narancsos-málnás sorbet: alig valamiből készül
A nyár már a küszöbön, és mi más is eshetne jobban a tikkasztó hőségben, ha nem egy finom, házi készítésű sorbet?
Nyáron sokkal inkább vágyunk egy hűsítő édességre, mint egy tömény, krémes süteményre. Mivel a szezonban rengeteg olyan gyümölcs van, ami az év többi részében csak elvétve kapható, ezért az egyik legkedveltebbet, a görögdinnyét ragadtuk most magunkhoz és készítettünk belőle egy finom, pálcikás jégkrémet.
Amellett, hogy friss gyümölcsből készül, elég kevés extra hozzávalót igényel, ráadásul az elkészítéséhez is elegendő egy turmixgép vagy egy aprító.
A görögdinnyét magozzuk ki, majd tegyük bele a turmixgépbe vagy az aprítóba: utóbbinál kisebb adagokban készítsük, mert ennyi gyümölcs nem fog egyszerre beleférni.
Adjuk hozzá a juharszirupot, a lime levét és a vaníliakivonatot is.
Turmixoljuk alaposan össze, amíg szép, krémes állagot nem kap.
Egy tölcsér segítségével porciózzuk ki az előre bekészített jégkrémkészítő formába úgy, hogy mindegyikbe elegendő jusson.
Tegyünk a forma tetejére egy tetőt vagy fóliát, amin keresztül szurkáljuk bele a jégkrémes pálcikákat.
Tegyük be a fagyasztóba kb. 4 órára vagy akár egy egész éjszakára is.
Az elkészült jégkrémeket vegyük ki a tartóval együtt a fagyasztóból, és hagyjuk kb. 5 percig szobahőmérsékleten. Így könnyedén ki tudjuk majd venni őket a formából.
Az elkészült jégkrémek a fagyasztóban akár 3 hónapig is elállnak.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu