Házi jégkrém sárgadinnyével: mézes-citrusos receptet mutatunk

dinnyejegkrem
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mézédes dinnye tökéletes választás, ha jégkrémről van szó, kicsik és nagyok egyaránt imádni fogják.

Házi jégkrémet készíteni nem nagy ördöngösség, csak forma kell hozzá, majd egy adag türelem. A fagyival ellentétben nem kell óránként átkeverni, hiszen itt nem a lágy, krémes állag a cél, éppen hogy meg kell állnia a pálcikán, akkor jó, ha szilárd, szinte harapható.

Többféle jégkrémet készítettem már, legyen az banános, erdei gyümölcsös, joghurtos alapú, de a dinnyés eddig kimaradt. Bátran kijelenthetem, hogy ez a sárgadinnyés változat eddig az abszolút kedvencem, a mézédes gyümölcs tökéletes alap, és a tejszínnek köszönhetően nem is lesz annyira jeges és kőkemény. 

A jégkrémmel összvissz annyi dolgod lesz, hogy pürésítsd a hozzávalókat – ehhez egy erős turmixgépre lesz szükséged –, majd formákba öntsd. Ezzel kész is van, csak győzd kivárni, míg megfagy! 

Sárgadinnyejégkrém

dinnyejegkrem2

Hozzávalók 9 darabhoz

  • 1 db sárgadinnye (kb. 1 kg-os)
  • 120 ml zsíros tejszín (30%-os)
  • 80 g méz
  • 1 db lime leve
Recept idők

Elkészítés:

A dinnyét felezzük el, kanalazzuk ki a magokat, hámozzuk meg, majd vágjuk szeletekre, a húsát kockázzuk össze.

Az összes hozzávalót tegyük egy turmixgépbe, majd magas fokozaton, alaposan dolgozzuk össze, míg selymes püré nem lesz belőle.

Öntsük az így kapott pürét a jégkrémformákba, majd tegyük a fagyasztóba minimum 4 órára, mielőtt kínálnánk.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük