Friss, könnyed sárgadinnyés saláta prosciuttóval: a tökéletes nyári főétel
Szinte klasszikusnak mondható a sárgadinnye és a sonka párosa, de ha picit különlegesebben tennéd az asztalra, készíts belőlük salátát.
Házi jégkrémet készíteni nem nagy ördöngösség, csak forma kell hozzá, majd egy adag türelem. A fagyival ellentétben nem kell óránként átkeverni, hiszen itt nem a lágy, krémes állag a cél, éppen hogy meg kell állnia a pálcikán, akkor jó, ha szilárd, szinte harapható.
Többféle jégkrémet készítettem már, legyen az banános, erdei gyümölcsös, joghurtos alapú, de a dinnyés eddig kimaradt. Bátran kijelenthetem, hogy ez a sárgadinnyés változat eddig az abszolút kedvencem, a mézédes gyümölcs tökéletes alap, és a tejszínnek köszönhetően nem is lesz annyira jeges és kőkemény.
A jégkrémmel összvissz annyi dolgod lesz, hogy pürésítsd a hozzávalókat – ehhez egy erős turmixgépre lesz szükséged –, majd formákba öntsd. Ezzel kész is van, csak győzd kivárni, míg megfagy!
A dinnyét felezzük el, kanalazzuk ki a magokat, hámozzuk meg, majd vágjuk szeletekre, a húsát kockázzuk össze.
Az összes hozzávalót tegyük egy turmixgépbe, majd magas fokozaton, alaposan dolgozzuk össze, míg selymes püré nem lesz belőle.
Öntsük az így kapott pürét a jégkrémformákba, majd tegyük a fagyasztóba minimum 4 órára, mielőtt kínálnánk.
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!