Gluténmentes granolaszelet: sokféle mag alkotja

4
Nyomtatás
Granola-szelet-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a granolaszelet túlnyomórészt magvakból készül, így teljes mértékben gluténmentes: tökéletes tízórai vagy napközbeni harapnivaló lehet.

Ez a granolaszelet mennyei finom, aranybarnára pirult ropogós magvakból áll, és a hab a tortán, hogy még gluténmentes is. Elkészítése egyszerű, hiszen mindössze annyi munka van vele, hogy összekevered a hozzávalókat, tepsibe egyengeted és megsütöd. Ha pedig kihűlt, akkor vágd tetszőleges méretű szeletekre, és már eheted is.

A hozzávalók bögrében vannak megadva, így konyhamérleg nélkül is könnyű dolgod lesz. Ha nincsen pontos mérőeszközöd, akkor használj egy kb. 250 ml-es bögrét vagy poharat. Mivel nem tartalmaz tojást vagy tejszármazékokat, könnyen tárolható, és szobahőmérsékleten is sokáig eláll.

Granolaszelet

Granola-szelet

Hozzávalók 20 x 20 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 0.5 bögre mandula durvára darabolva
  • 0.5 bögre napraforgómag
  • 1 bögre kókuszreszelék
  • 0.25 bögre szezámmag
  • 0.25 bögre chiamag
  • 0.25 bögre lenmag
  • 0.5 bögre mazsola
  • 0.25 tk.
  • 0.5 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 0.5 bögre juharszirup (vagy méz)
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverjük össze a magvakat, adjuk hozzá a mazsolát, a sót, a fahéjat és a vaníliakivonatot, végül pedig mehet bele a juharszirup is, és alaposan forgassuk össze.

Kanalazzuk a keveréket egy olajjal vékonyan kikent, sütőpapírral bélelt tepsibe, simítsuk el, majd egy kanál hátával alaposan nyomkodjuk a tepsi aljára.

Tegyük 150 fokra előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt süssük aranybarnára. Mivel a magok könnyebben megégnek, mint a hagyományos müzliszeletek, ezért az utolsó percekben már ne hagyjuk felügyelet nélkül: ha nagyon kezdene barnulni, előbb vegyük ki a sütőből.

Hagyjuk teljesen kihűlni, a sütőpapír segítségével emeljük ki a tepsiből, és egy éles késsel vágjunk belőle tetszőleges szeleteket (a megadott mennyiségből kb. 10 szelet lesz). Légmentesen zárható edényben, szobahőmérsékleten tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon