Házi granolaszelet csokival és karamellel: a szuperfinom reggeli
A finom, ropogós granola összesütve, csokival és karamellel még vonzóbb, és feltölt energiával.
Ez a granolaszelet mennyei finom, aranybarnára pirult ropogós magvakból áll, és a hab a tortán, hogy még gluténmentes is. Elkészítése egyszerű, hiszen mindössze annyi munka van vele, hogy összekevered a hozzávalókat, tepsibe egyengeted és megsütöd. Ha pedig kihűlt, akkor vágd tetszőleges méretű szeletekre, és már eheted is.
A hozzávalók bögrében vannak megadva, így konyhamérleg nélkül is könnyű dolgod lesz. Ha nincsen pontos mérőeszközöd, akkor használj egy kb. 250 ml-es bögrét vagy poharat. Mivel nem tartalmaz tojást vagy tejszármazékokat, könnyen tárolható, és szobahőmérsékleten is sokáig eláll.
Egy közepes tálban keverjük össze a magvakat, adjuk hozzá a mazsolát, a sót, a fahéjat és a vaníliakivonatot, végül pedig mehet bele a juharszirup is, és alaposan forgassuk össze.
Kanalazzuk a keveréket egy olajjal vékonyan kikent, sütőpapírral bélelt tepsibe, simítsuk el, majd egy kanál hátával alaposan nyomkodjuk a tepsi aljára.
Tegyük 150 fokra előmelegített sütőbe, és 40 perc alatt süssük aranybarnára. Mivel a magok könnyebben megégnek, mint a hagyományos müzliszeletek, ezért az utolsó percekben már ne hagyjuk felügyelet nélkül: ha nagyon kezdene barnulni, előbb vegyük ki a sütőből.
Hagyjuk teljesen kihűlni, a sütőpapír segítségével emeljük ki a tepsiből, és egy éles késsel vágjunk belőle tetszőleges szeleteket (a megadott mennyiségből kb. 10 szelet lesz). Légmentesen zárható edényben, szobahőmérsékleten tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu