Sült alma házi granolával: a vajtól lesz illatos

Sult-alma-granolaval-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a desszert egy igazi bekuckózós csemege, hiszen a krémesre sült alma a hűvösebb időkben esik a legjobban: a házi granola kötelező hozzá!

Az almás desszertek az őszi és téli szezon kedvelt fogásai, hiszen az omlós pitétől kezdve a zabpehellyel sült almán át a bundázott almáig mind finomak és még tartalmasak is. A granolával töltött változatnál sincs ez másként: az édes, lédús gyümölcsbe házi granola kerül, amelynek itt találod a receptjét.

A desszert nemcsak finom lesz, de rostokkal is ellát, így akár reggelire vagy tízóraira is szuper csemege lehet. Az alma önmagában a granolával is megállja a helyét, azonban az extra hatásért érdemes kevés vajat – vagy vegánként növényi vajalternatívát – is belecsempészni.

Sült alma granolával

Sult-alma-granolaval

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 nagy piros alma
  • 2 ek házi granola
  • 2 ek dió apróra vágva
  • 1 ek barna cukor
  • 0.5 tk őrölt fahéj
  • 0.5 tk őrölt szerecsendió
  • 2 tk vajalternatíva (vagy vaj)
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mossuk meg, és 1-2 cm-rel a szár alatt vágjuk le a tetejüket. Egy kis hámozókéssel vagy teáskanállal csumázzuk ki, és kaparjuk ki egy részét a húsuknak. Ezeket a darabokat a levágott tetőkkel együtt vágjuk apróra, a vajon vagy vajalternatíván kívül keverjük össze a többi hozzávalóval, és töltsük vissza az almákba.

Fél teáskanálnyi vajat vagy vajalternatívát helyezzünk minden alma tetejére, tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt süssük őket aranybarnára. Akkor jó, ha az almák közepesen puhák, de még nem kezdtek megrepedni (azt ne várjuk ki, mert nem fogják tudni megtartani a tölteléket).

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük