Így készül a legfinomabb pizza grillen – Félórás tésztareceptet is mutatunk hozzá

grillezettpizza2
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Ha van rá lehetőségetek, mindenképpen próbáljátok ki a grillen sült pizzát, még sokkal finomabb lesz így.

A grillen készült ételek karakteresek, picit füstösek, semmilyen más módszerrel nem lehet elérni ugyanezt a végeredményt. Természetesen pizzát is süthetünk grillrácson, pont úgy, mintha a sütő rácsán készítenénk. 

Fontos, hogy a rácsot alaposan kenjük be olajjal, nehogy odaragadjon a tészta. Mi gyakran pizzakövön sütjük az olasz kedvencet, ebben az esetben nincs szükség olajra, viszont fontos, hogy a kő forró legyen, mikor a pizza rákerül.

Egy villámgyors, szuper tésztalapreceptet is mutatunk, de nyugodtan elkészíthetitek a saját bevált recepteteket is. A feltét bármi lehet, simán sajt és paradicsomszósz, de szalámi, sonka, kukorica, gomba is.

Grillen sütött pizza

grillezettpizza

Hozzávalók 8 szelethez:

Pizzatészta:

  • 350 gramm liszt
  • 1 evőkanál porélesztő
  • 250 milliliter meleg víz
  • 0.5 teáskanál cukor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál

Feltét:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 150 milliliter paradicsomszósz
  • 150 gramm sajt
  • ízlés szerint szalámi/sonka
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A meleg vizet keverjük össze a cukorral és az élesztővel, majd tegyük félre 10 percre, míg felfut. Ha kész, keverjük bele az olívaolajat és a sót is. Félbögrénként adagoljuk a lisztet, mindig alaposan keverjük el, mielőtt a következő adagot hozzáadnánk. 

Ha a tészta elvált az edény falától, borítsuk ki lisztezett felületre, majd dagasszuk 5-10 percig. Nyújtsuk ki tetszőleges méretűre attól függően, hogyan fér majd rá a grillrácsra.

Feltét:

Készítsük elő a feltéteket, a sajtot reszeljük le, a szalámit/sonkát szeleteljük, de tehetünk rá kukoricát, gombát, bármit. 

Sütés:

Melegítsük elő a grillt a lehető legmagasabb fokozaton. Mikor forró, egy ecset segítségével kenjük le olívaolajjal. 

Készítsünk elő egy tálcát vagy sütőlapátot, tegyük rá a pizzatésztát, majd csúsztassuk a grillrácsra. 

Csukjuk le a grill tetejét, majd 3-5 percig süssük a tésztát, míg aranybarna nem lesz. Ha kész, csúsztassuk vissza a tálcára, majd egy gyors mozdulattal fordítsuk meg, hogy a grillezett fele kerüljön felülre.

Oszlassuk el a paradicsomszószt, a sajtot és a feltétet a pizzán. A grillt vegyük le közepes fokozatra, majd csúsztassuk vissza a rácsra a pizzát. Csukjuk le a grill tetejét, majd 2-5 percig süssük, míg a tészta alja barna nem lesz, a sajt pedig bugyogni nem kezd.

Ha kész, tegyük rá a tálcára, majd hagyjuk pár percig hűlni, mielőtt szeletelnénk. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük