Omlós csirkemell őszibarackkal sütve – Könnyű és egészséges nyári fogás
Az őszibarack nemcsak sütemények csodás alapanyaga, hanem húsokkal is remekül megfér.
Az őszi- vagy sárgabarack szezonjában kötelező: a gyümölcs igazi csoda, melyből fantasztikus sütemény, saláta vagy más finomság készülhet. Bátran párosítsd hússal, sajttal, de köretként is kínálhatod.
A forró rácson rengetegféle finomság készülhet. A hús és a zöldség mellett gyümölcsöt is grillezhetsz, mely édesen és sósan is finom. Ha barack kerül a rácsra, és sütihez kínálnád, mondjuk, pufi palacsinta vagy vaníliafagyi mellé, akkor a gyümölcsszeleteket forgasd olvasztott vajba és cukorba.
Ha saláta lesz belőle, akkor mindenféle plusz nélkül mehet pirulni. Az így készült barack szuperül illik hús mellé, de sajttal és kenyérrel is érdemes kipróbálni. Pluszízesítőnek méz és kakukkfű dobhatja fel.
A barackot mossuk meg, majd vágjuk félbe, a magját távolítsuk el. Ezután vágjuk szeletekre.
A barackszeleteket grillezzük meg oldalanként 4-5 perc alatt.
A kenyeret vagy bagettet szeleteljük fel, tegyünk rá feta sajtot és grillezett barackot, majd locsoljuk meg mézzel, és szórjunk rá kakukkfüvet. Kínálhatjuk is.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu