Grillezett, pácolt tofuszeletek: a fokhagymás marinád a lelke
Ha eddig nem tudtad, hogyan készítsd az amúgy semleges ízű tofut, akkor nem kell tovább keresned: a fokhagyma ebben az esetben is csodákra képes.
A grillszezon közeledtével a legtöbb embernek a kolbász, a tarja, a szalonna vagy a különféle nyársak (többnyire húsosak) jutnak az eszébe. Abban az esetben sem kell azonban kihagynod a nagy családi vagy baráti grillezéseket, ha nem eszel húst, sőt még sajt nélkül is jóllakhatsz egy ilyen eseményen.
A zöldségek ugyanis remekül helytállnak a grillrácson is, és most a kedvencemnek, a padlizsánnak hoztam el a receptjét. Mivel ennek a zöldségnek önmagában nincsen jellegzetes íze, nagyon jót tesz neki a faszénen történő sütés, hiszen ezáltal egy semmihez sem fogható füstös aromát kap. Az ízélményt pedig a zöldfűszerek és a sok fokhagyma fokozza.
Az ujjnyi vastagra karikázott padlizsánokat tegyük tálcára, és locsoljuk meg az olívaolajjal.
Szórjuk meg a fűszerekkel, és alaposan forgassuk össze, hogy a szeletek mindkét oldalát átjárják az aromák.
Tegyük őket grillrácsra, és 15-20 perc alatt süssük őket aranybarnára. Félidőben fordítsuk őket a másik oldalukra. Akkor vannak készen, ha kissé fonnyadtnak tűnnek.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu