Színes, zöldséges saslik: zöldfűszeres páccal lesz a legfinomabb

Zoldsegnyars
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ritkán gondolunk arra, hogy zöldségből saslikot készítsünk, pedig érdemes kipróbálni, hiszen grillsütőn, de akár otthon is gyorsan elkészül, és húsok mellé, de önmagában is üde színfoltja lehet az étkezésnek.

Hogy vegaként se maradj ki a jóból, készíts nyársat a kedvenc zöldségeidből, és a többiekkel együtt élvezd a grillpartit. Gyakorlatilag bármilyen zöldséget használhatsz, csupán arra kell figyelned, hogy a keményebb, lassabban átsülő hozzávalókat kisebbre darabold vagy szeleteld. 

Akár előző nap is összekészítheted a nyársakat, és fóliába csavarva elállnak, amíg a grillrácsra kerülnek. Sőt, ha pár órával sütés előtt bepácolod őket, akkor egy intenzívebb ízhatás lesz a jutalmad.

Színes, zöldséges saslik

Zoldsegnyars-1

Hozzávalók 4 személyre

A nyársakhoz:

  • 1 db közepes salátának való cukkini
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db padlizsán
  • 1 db nagy lila hagyma
  • 12 db koktélparadicsom
  • 5 db csiperkegomba
  • 3 szál zeller

A páchoz:

  • 0.5 dl olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek friss apróra vágott rozmaring
  • 1 tk
  • 0.5 tk bors
Recept idők

Elkészítés:

A páchoz egy fokhagymanyomón passzírozzuk át a fokhagymát, és keverjük össze az olívaolajjal, a borssal és a friss rozmaringgal. Abban az esetben, ha a sütés sokára lesz, csak közvetlenül előtte sózzunk, hogy ne puhuljanak meg a zöldségek. 

A zöldségeket tisztítsuk, majd hámozzuk meg, és aprítsuk a képeken látható módon kisebb-nagyobb darabokra. Egy kis helyet hagyva köztük, váltakozva szúrjuk fel a nyársakra. Ebből a mennyiségből 8-10 nyársat kapunk, attól függően, hogy mennyi zöldséget pakolunk egy hurkapálcára. Egy sütőecset segítségével alaposan kenjük be a nyársakat a páccal, és sütés előtt várjunk pár percet, hogy a zöldségek átvegyék a fűszerek aromáját.

Addig süssük a nyársakat, amíg a cukkini és a padlizsán enyhén puhulni kezd, de még roppanósak.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük