Lila hagymás húsgolyók nyárson sütve: grillezve még finomabb
Kóstoltad már a fűszeres húsgolyót grillezve? Remek ötlet a következő kerti partira!
A nyársra felhúzott húsok, zöldségek a szabadtéri szezon nagy kedvencei: ízletesek, könnyen variálhatók, gyorsan elkészíthetők. Ha szeretnéd elkerülni a felesleges kalóriákat, akkor válassz a marha és a sertés helyett csirkehúst. Nem fog kiszáradni, ha házi fűszeres, olajos pácban sütöd.
A zöldségeket is kedvedre variálhatod, a lényeg, hogy olyanokat válogass össze, amelyeknek nagyjából azonos a sütési idejük. A cukkini, a paprika, a hagyma, a paradicsom, a gomba is tökéletes a hús mellé. Minél többféle zöldséget használsz, annál ízletesebb lesz a végeredmény.
Tálaláskor kínálj hozzá valamilyen mártogatóst!
Készítsünk elő egy tűzálló tálat vagy grillrácsot.
A pác:
Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, petrezselymet, a frissen őrölt borsot és a sót.
A nyárs:
A csirkéket vágjuk kisebb, körülbelül 2x2 centis kockákra, és öntsük le az olívaolajas fűszerkeverékkel. Keverjük jól össze, hogy a húst mindenhol bevonja a fűszeres olaj. Tegyük lefedve a hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek jól átjárják a csirkemellet.
Közben készítsük elő a zöldségeket. Vágjuk fel a paprikákat, a cukkinit, a hagymát.
A nyársakat áztassuk vízbe, hogy ne égjenek meg a grillen.
Rendezzük felváltva a csirkét és a zöldségeket a nyársakra, és locsoljuk meg a maradék fűszeres olajjal.
Melegítsük elő a grillsütőt, majd tegyük rá a nyársakat. Grillezzük 10-12 percig, időnként forgassuk meg. Akkor jó, ha a csirkehús átsül, és a zöldségek megpuhulnak.
Vegyük le a nyársakat a grillről, és hagyjuk őket néhány percig pihenni.
Sütőben 180 fokon körülbelül 20 perc alatt készül el.
Fotók: Getty Images