Zöldséges csirkenyárs fűszeres páccal: grillen és sütőben is elkészítheted

2
Nyomtatás
zoldseges-csirkenyars-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A különféle zöldségekkel megtűzdelt csirkenyárs a kerti partik különlegesen finom fogása lehet, de ebédre és vacsorára is bármikor bevethető.

A nyársra felhúzott húsok, zöldségek a szabadtéri szezon nagy kedvencei: ízletesek, könnyen variálhatók, gyorsan elkészíthetők. Ha szeretnéd elkerülni a felesleges kalóriákat, akkor válassz a marha és a sertés helyett csirkehúst. Nem fog kiszáradni, ha házi fűszeres, olajos pácban sütöd. 

A zöldségeket is kedvedre variálhatod, a lényeg, hogy olyanokat válogass össze, amelyeknek nagyjából azonos a sütési idejük. A cukkini, a paprika, a hagyma, a paradicsom, a gomba is tökéletes a hús mellé. Minél többféle zöldséget használsz, annál ízletesebb lesz a végeredmény. 

Tálaláskor kínálj hozzá valamilyen mártogatóst!

Zöldséges csirkenyárs

zoldseges-csireknyars-sutoben

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemell
  • 1 db cukkini
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 2 db lila hagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk elő egy tűzálló tálat vagy grillrácsot.

A pác: 

Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, az apróra vágott fokhagymát, petrezselymet, a frissen őrölt borsot és a sót.

A nyárs: 

A csirkéket vágjuk kisebb, körülbelül 2x2 centis kockákra, és öntsük le az olívaolajas fűszerkeverékkel. Keverjük jól össze, hogy a húst mindenhol bevonja a fűszeres olaj. Tegyük lefedve a hűtőbe legalább 30 percre, hogy az ízek jól átjárják a csirkemellet.

Közben készítsük elő a zöldségeket. Vágjuk fel a paprikákat, a cukkinit, a hagymát.

A nyársakat áztassuk vízbe, hogy ne égjenek meg a grillen.

Rendezzük felváltva a csirkét és a zöldségeket a nyársakra, és locsoljuk meg a maradék fűszeres olajjal.

Melegítsük elő a grillsütőt, majd tegyük rá a nyársakat. Grillezzük 10-12 percig, időnként forgassuk meg. Akkor jó, ha a csirkehús átsül, és a zöldségek megpuhulnak.

Vegyük le a nyársakat a grillről, és hagyjuk őket néhány percig pihenni.

Sütőben 180 fokon körülbelül 20 perc alatt készül el.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon