Grillezett pulykaburger: friss zöldségekkel, puha bucival

2
Nyomtatás
pulykaburger
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Jó burgert nemcsak csirkéből, marhából vagy sertésből lehet sütni, hanem pulykahúsból is. Ezúttal egy grillezett pulykaburgert mutatunk, amit alig fél óra elkészíteni.

A burger egy rendkívül népszerű étel, amit azonban nemcsak burgerezőben ehetünk, hanem otthon is bátran elkészíthetjük. Ezúttal egy, a grillszezonra építkező változatot mutatunk, ami sovány pulykahúsból készül, ráadásul a pogácsa sem olajban vagy sütőben sül, hanem grillezve.

Az elkészítési idő is töredéke annak, amint amennyit egy jó házhozszállításra kellene várnunk, így minden érv amellett szól, hogy mi magunk készítsük el otthon a húspogácsát, megpakolva mindenféle finom, friss zöldséggel és valamilyen házi szósszal a burgerbucit!

Grillezett pulykaburger

pulykaburger

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 1 db tojás
  • 30 g zsemlemorzsa
  • 500 g pulykahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek. petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 tk.
  • 0.5 kk. bors
Recept idők

Elkészítés:

A grillezőt melegítsük elő közepesen magas hőfokra (kb. 200 fok).

A hagymákat tisztítsuk meg és vágjuk fel apróra.

Állítsuk össze a húst. Egy nagy tálban dolgozzuk össze a darált pulykahúst, a zsemlemorzsát, a hagymákat, a tojást, a petrezselymet, a sót és a borsot.

A kész masszából formázzuk meg a húspogácsákat. Ehhez a masszát osszuk 4 egyenlő részre, amelyek egyenként kb. 125 grammosak lesznek.

Mindegyikből formázzunk egy golyót, majd lapítsuk ki őket akkorára, hogy kb. 1,5 cm vastagok legyenek.

A grillrácsot enyhén kenjük meg olajjal, hogy ne tapadjanak le a pogácsák.

Tegyük őket a grillrácsra, és kb. 4-5 percig süssük oldalanként, addig, amíg a belső hőmérsékletük eléri a 70 fokot, a pogácsák pedig szép, aranybarna kérget kapnak.

A kész pogácsákat vegyük le a grillről, és 2-3 percig pihentessük, hogy szaftosak maradjanak.

Tálalásnál a pogácsákat tegyük bele egy-egy félbevágott buciba vagy házi zsemlébe, majd a tetejüket ízlés szerint szórjuk meg friss salátával, paradicsommal, hagymával, és persze a szószról se feledkezzünk meg!

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon