A grillezőt melegítsük elő közepesen magas hőfokra (kb. 200 fok).
A hagymákat tisztítsuk meg és vágjuk fel apróra.
Állítsuk össze a húst. Egy nagy tálban dolgozzuk össze a darált pulykahúst, a zsemlemorzsát, a hagymákat, a tojást, a petrezselymet, a sót és a borsot.
A kész masszából formázzuk meg a húspogácsákat. Ehhez a masszát osszuk 4 egyenlő részre, amelyek egyenként kb. 125 grammosak lesznek.
Mindegyikből formázzunk egy golyót, majd lapítsuk ki őket akkorára, hogy kb. 1,5 cm vastagok legyenek.
A grillrácsot enyhén kenjük meg olajjal, hogy ne tapadjanak le a pogácsák.
Tegyük őket a grillrácsra, és kb. 4-5 percig süssük oldalanként, addig, amíg a belső hőmérsékletük eléri a 70 fokot, a pogácsák pedig szép, aranybarna kérget kapnak.
A kész pogácsákat vegyük le a grillről, és 2-3 percig pihentessük, hogy szaftosak maradjanak.
Tálalásnál a pogácsákat tegyük bele egy-egy félbevágott buciba vagy házi zsemlébe, majd a tetejüket ízlés szerint szórjuk meg friss salátával, paradicsommal, hagymával, és persze a szószról se feledkezzünk meg!