![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Még biztos sosem grilleztél salátát, pedig kéne - 5 perc alatt kész
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Tavasztól nyárig történik meg az emberrel szinte heti rendszerességgel, hogy bedob egy fejes salátát a kosárba, majd onnan a hűtőbe, majd a következő másodpercben megfeledkezik róla.
Szegény saláta néhány nap múlva, fonnyadtan és szomorúan kerül elő, hogy rövid, értelmetlen és szomorú élete a kukában végezze. Mindannyiunkkal megtörténik, de nem kell feltétlenül így alakulnia az elfelejtett saláták sorsának, van egy szuper mentőtechnológia, ami még a legfonnyadtabb fejeket is megmentheti.
De természetesen teljesen friss salátákból is el lehet készíteni, ha valaki épp tudatosabb korszakát éli. Ne riasszon senkit vissza az az íratlan szabály, vagyis inkább ősi megszokás, hogy salátát nem hőkezelünk, mert ez badarság. Gyerekkorunk rémes salátafőzelékeire sem szabad itt asszociálni, egészen másról van szó.
A saláta a hirtelen, magas hőmérsékletű pirítás hatására ropogós és friss marad, mégis édes, mély, karamellizált ízű lesz. A máskülönben semleges aromájú zöldség önálló egyéniséget kap, és ez ilyesmi azért nem történik meg minden nap. Nekem nem is kell más rá egy kis són túl, de aki továbbcifrázná, kísérletezhet fűszerkeverékekkel, magvakkal, ízesített olajokkal is.
Grillezett fejes saláta
![grillezett-fejes-saláta - 1](https://kep.index.hu/1/0/2918/29186/291863/29186367_e507a554ebbd997061c516a26e7fcc60_wm.jpg)
Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 darab fejes saláta
- 1 evőkanál olíva olaj
- 2 csipet só
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!