
Még biztos sosem grilleztél salátát, pedig kéne - 5 perc alatt kész
Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Mutatós vörös bársony cupcake: így egyszerűsíts, ha nem megy a tortasütés

Fokhagymás tésztaszósz fodros kelből: egészséges vacsi fél órán belül

Csokoládéba mártott zserbószívek: Valentin-napi desszert sütés nélkül

Krémes, tejszínes csirkeleves: puha krumplinudli a levesbetét

Menzakaják kvíze: kitalálod a hozzávalókból, melyik ételről van szó?
Tavasztól nyárig történik meg az emberrel szinte heti rendszerességgel, hogy bedob egy fejes salátát a kosárba, majd onnan a hűtőbe, majd a következő másodpercben megfeledkezik róla.
Szegény saláta néhány nap múlva, fonnyadtan és szomorúan kerül elő, hogy rövid, értelmetlen és szomorú élete a kukában végezze. Mindannyiunkkal megtörténik, de nem kell feltétlenül így alakulnia az elfelejtett saláták sorsának, van egy szuper mentőtechnológia, ami még a legfonnyadtabb fejeket is megmentheti.
De természetesen teljesen friss salátákból is el lehet készíteni, ha valaki épp tudatosabb korszakát éli. Ne riasszon senkit vissza az az íratlan szabály, vagyis inkább ősi megszokás, hogy salátát nem hőkezelünk, mert ez badarság. Gyerekkorunk rémes salátafőzelékeire sem szabad itt asszociálni, egészen másról van szó.
A saláta a hirtelen, magas hőmérsékletű pirítás hatására ropogós és friss marad, mégis édes, mély, karamellizált ízű lesz. A máskülönben semleges aromájú zöldség önálló egyéniséget kap, és ez ilyesmi azért nem történik meg minden nap. Nekem nem is kell más rá egy kis són túl, de aki továbbcifrázná, kísérletezhet fűszerkeverékekkel, magvakkal, ízesített olajokkal is.
Grillezett fejes saláta

Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 darab fejes saláta
- 1 evőkanál olíva olaj
- 2 csipet só
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Sóbors