Grillezett, szaftos szűzpecsenye: mennyei páccal készül a hús

3
Nyomtatás
grillezett-sertes-szuzpecsenye
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A szűzpecsenyét, bár általában sütőben sütve készítjük, ezúttal egy grillezett variációt mutatunk, ami legalább annyira ízletes lesz, mint a társa.

Sertés szűzpecsenyét biztosan mindenki készített már sütőben, grillezve viszont lehet, hogy még nem sokan próbálták. Éppen ezért adta magát az ötlet, hogy ha már itt a grillszezon, kipróbáljunk valami újat is.

Ez a fogás egy különleges páccal készül, amelybe hagymapor, fokhagyma-granulátum és mustár is kerül. Ezeknek köszönhetően az ízélmény legalább olyan ütős lesz, mintha a sütőben készítettük volna, csak még egy plusz füstös aromát is kap!

Grillezett, szaftos szűzpecsenye

grillezett-sertes-szuzpecsenye

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg szűzpecsenye
  • 80 ml almaecet
  • 2 ek. dijoni mustár
  • 2 ek. barna cukor
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 ek. fokhagyma-granulátum
  • 1 tk.
  • 1 tk. hagymapor
  • 0.5 tk. fekete bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze az almaecetet, a dijoni mustárt, a barna cukrot, két evőkanál olívaolajat, a hagymaport, a sót, a fokhagyma-granulátumot és a borsot. Öntsük a keveréket egy nagy zacskóba.

Tisztítsuk meg a húst, távolítsuk el a zsíros részeket, majd tegyük a zacskóba. Zárjuk le, és alaposan forgassuk meg a húst a pácban, akár bele is masszírozhatjuk.

Tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára - de akár egy teljes éjszakára is. Grillezés előtt még egyszer masszírozzuk át a zacskóban a húst.

A grillezéshez kenjük meg a maradék olajjal a grillrácsot, hogy a hús ne ragadjon le.

Melegítsük fel a grillt magas hőfokra, kb. 260 fokra.

 Vegyük ki a húst a zacskóból és tegyük rá a grillrácsra. Süssük minden oldalát 1-2 percig, amíg kéreg nem képződik rajta.

Ezután csökkentsük a hőt kb. 175 fokra, csukjuk le a grillező fedelét, ha van, és süssük további 12 percig.

Ha szükséges, forgassuk meg sütés közben a húst. A belső hőmérsékletnek el kell érnie a  60 fokot, amit húshőmérővel tudunk ellenőrizni.

Ha elérte a hús a kívánt hőfokot, vegyük le a grillről és pár percig pihentessük, mielőtt ízlés szerint felszeletelnénk. 

Tálaljuk krumplipürével, coleslaw salátával vagy bármilyen más, vegyes zöldsalátával.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon