Gyömbéres csirkefalatok rizzsel: ragacsos máz vonja be a húst

2
Nyomtatás
gyomberes-csirkefalatok
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezt a csirkés receptet egy New Orleans-i étterem szakácsa ihlette, aki a kínai konyha ízeit kísérelte meg vonzóvá tenni a Bourbon Streeten.

A kínai konyhát talán senkinek sem kell bemutatnunk. Az olyan izgalmas és karakteres alapanyagokkal operáló konyha, mint a gyömbér, a szójaszósz és az almaecet, számos különleges fogást adott már a világnak.

Ezúttal egy gyömbéres-csirkés receptet mutatunk, ami alig fél óra alatt elkészül, ízekben gazdag lesz, és egy egyszerű rizses köretet is szempillantás alatt feldob!

Gyömbéres csirkefalatok

gyomberes-csirkefalatok

Hozzávalók 4 személyre

  • 900 g csirkemell
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.25 tk. őrölt gyömbér
  • 1 tk. chilipehely
  • 60 ml almalé
  • 60 g barna cukor
  • 2 ek. ketchup
  • 1 ek. almaecet
  • 120 ml víz
  • 80 ml szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymagerezdet tisztítsuk meg és préseljük le. A csirkemellet vágjuk fel falatnyi darabokra.

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat. Tegyük bele a csirkemelldarabokat, és pirítsuk meg.

A húst szedjük ki egy tányérra, és tegyük félre.

Adjuk hozzá ugyanahhoz a serpenyőhöz a többi hozzávalót, és közepes lángon melegítsük addig, amíg minden össze nem keveredik egymással, és kicsit sűrűsödik a szósz.

Ezután tegyük vissza a serpenyőbe a csirkemellfalatokat, és alaposan keverjük össze, majd forraljuk fel. Ha felforrt, vegyük le alacsonyra a lángot, és főzzük további 20 percig.

Ha elkészült, tálaljuk ezt a finom kínai fogást tányérokba, rizsköret mellé.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon