
Fűszeres csirkeragu ananásszal: ebből biztos a repeta
Az ázsiai jellegű étel könnyen összedobható. A hús pikáns fűszerezést kap, melyhez remekül illik az ananász édeskés zamata.
A kínai konyhát talán senkinek sem kell bemutatnunk. Az olyan izgalmas és karakteres alapanyagokkal operáló konyha, mint a gyömbér, a szójaszósz és az almaecet, számos különleges fogást adott már a világnak.
Ezúttal egy gyömbéres-csirkés receptet mutatunk, ami alig fél óra alatt elkészül, ízekben gazdag lesz, és egy egyszerű rizses köretet is szempillantás alatt feldob!
A fokhagymagerezdet tisztítsuk meg és préseljük le. A csirkemellet vágjuk fel falatnyi darabokra.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat. Tegyük bele a csirkemelldarabokat, és pirítsuk meg.
A húst szedjük ki egy tányérra, és tegyük félre.
Adjuk hozzá ugyanahhoz a serpenyőhöz a többi hozzávalót, és közepes lángon melegítsük addig, amíg minden össze nem keveredik egymással, és kicsit sűrűsödik a szósz.
Ezután tegyük vissza a serpenyőbe a csirkemellfalatokat, és alaposan keverjük össze, majd forraljuk fel. Ha felforrt, vegyük le alacsonyra a lángot, és főzzük további 20 percig.
Ha elkészült, tálaljuk ezt a finom kínai fogást tányérokba, rizsköret mellé.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu