Fűszeres csirkeragu ananásszal: ebből biztos a repeta

Fűszeres csirkeragu ananásszal cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ázsiai jellegű étel könnyen összedobható. A hús pikáns fűszerezést kap, melyhez remekül illik az ananász édeskés zamata.

Az ízletes fogás elkészítése nem emészt fel sok időt. A húsnak jót tesz, ha áll az összekevert fűszerekben, sokkal ízletesebb és omlósabb lesz, úgyhogy ha időd engedi, előző este össze is készítheted az alapanyagokat.

Csak bátran a zöldekkel!

A fogásba hús, paprika, hagyma és ananász kerül, de érdemes más zöldségekkel is gazdagítani. Jól áll neki a roppanósra pirult brokkoli vagy sárgarépa, de többféle színes paprikával is feldobható.

Fűszeres csirkeragu ananásszal

Fűszeres csirkeragu ananásszal ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 darab chilipaprika
  • 60 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 2 teáskanál füstölt paprika
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál ketchup
  • kevés olaj
  • 300 g ananászkonzerv
  • 1 dl víz (opcionális)
  • 1 teáskanálnyi gyömbér
  • szezámmag a tálaláshoz ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A paprikát és az újhagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel tetszőlegesen. A hagyma zöld végét tegyük félre, tálalásnál használhatjuk.

A chilipaprikát is vágjuk fel tetszőlegesen. Ha nem bírjuk a csípőset, a magját távolítsuk el.

A húst vágjuk tetszőleges csíkokra vagy kockákra. Ezután forgassuk egybe a sóval, borssal, fokhagymával, füstölt paprikával, kukoricakeményítővel, szójaszósszal és ketchuppal.

Az olajat hevítsük fel, majd a húst dobjuk rá és süssük szép pirosra (15-20 perc), közben időnként keverjük át. Ezután adjuk hozzá az előkészített paprikát, újhagymát, chilipaprikát és a lecsepegtetett konzervet. Ha szükséges, öntsünk alá kevés vizet, és 10-15 perc alatt főzzük készre. Közben kóstoljunk, adjunk hozzá reszelt gyömbért, ha pedig szükséges, sót és borsot is.

Az ananászos húst rizzsel kínáljuk, és szórjuk meg az újhagyma mentett végével és szezámmaggal.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük