Pikáns, gyömbéres pácban sült csirke – Különleges fogás kevés munkával
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Mentás forró csoki ünnepi köntösben: a gyerekek kedvence lesz
Isteni céklás rizottó kecskesajttal: fantasztikusan krémes
Csodafinom gyömbéres keksz: gasztroajándékként is tökéletes
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Sajttal és spenóttal töltött csirkemell: nagyon szaftos és ízletes a hús
Kevés munkával izgalmas sült csirkemellet készíthetsz, ha kilépnél a megszokott keretek közül, próbáld ki ezt a receptet.
A gyömbér nemcsak egészséges, hanem igazán pikáns ízt is ad, az indiai konyha előszeretettel használja. De nem csak ételek fűszerezésére alkalmas, jó kis méregtelenítő turmixokat is készíthetsz belőle kurkumával és fahéjjal dúsítva. Húsokat is pácolhatsz gyömbérrel, a csirkecombnak is nagyon jól áll, például chilivel kombinálva. Ha pedig nem kívánod a húst, készíts tavaszi tekercset, amelyből szintén nem hiányozhat a gyömbér.
Mézből és szójaszószból is nagyon izgalmas édes-pikáns öntetet kapsz, csak rá kell önteni a csirkemellre, majd összesütni vele, hogy szaftos és puha legyen a végeredmény.
Gyömbéres pácban sült csirke
Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 szelet csirkemell
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 darab gyömbér (friss, 3 centiméter)
- 100 milliliter szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál szezámolaj
- 1 evőkanál szezámmag
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A csirkemelleket szeleteljük fel ízlés szerint. Tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, öntsünk rá 2 evőkanál olívaolajat és tegyük hűtőbe egy órára. A gyömbért tisztítsuk meg és reszeljük le, a fokhagymát vágjuk egészen apróra.
Egy kisebb tálban keverjük össze a mézet, a szójaszószt és a szezámolajat, a reszelt gyömbért és az apróra vágott fokhagymát.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Egy jénaiba öntsünk 2 evőkanál olajat, majd fektessük bele a bepácolt húsokat. Süssük a húsokat 25 percig, majd amikor megpuhultak, öntsük rájuk a szójaszószos keveréket, szórjuk meg szezámmaggal és süssük további 5-6 percet.
Fotó: Getty Images