
A legegyszerűbb és leggyorsabb túrófánk - Kezdőknek is ajánljuk
Közeledik a fánkszezon, és ha nem szeretnénk bevállalni a szalagos fánkot - annak az amúgy elég élvezetes, de időigényes nyújtási, szaggatási, formázási munkálataival együtt, no meg a kockázattal, hogy összeesik -, akkor ez a tökéletes verzió.
Mindig kell egy megúszós recept arra az esetre, ha se időnk, se kedvünk nincs a macerához, de szükségünk van fánkra, mert megkívántuk, mert szezonja van vagy mert csak úgy.
A túrófánk a legszolgálatkészebb verziója saját kategóriájának. Nem kell keleszteni, mert sütőporral készül. Nem kell dagasztani, sem nyújtani, sem szaggatni. Nem lesz sok mosogatnivalónk se, egyetlen egy darab edény szükséges a tésztához, amiben kikeverjük, és egy serpenyő, amiben megsütjük.
A formázáshoz elég két vizes kanál, tökélyre, szimmetriára itt kár törekedni, a szabálytalanság bája érvényesül ezeknél a fánkoknál. Különben is, még ha szabályos golyót is sikerülne formálni, akkor is úgy puffadna, növekedne a forró olajban, hogy a végére semmiképpen sem maradna gömb alakú.
Túrófánk

Hozzávalók 6 adaghoz
- 250 gramm tehéntúró
- 4 darab tojás
- 100 gramm liszt
- 0.5 zacskó sütőpor
- 1 csipet só
- ízlés szerint porcukor
- 0.5 liter étolaj
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Só&Bors
Olvasd el ezt is!