A legegyszerűbb és leggyorsabb túrófánk - Kezdőknek is ajánljuk

Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Közeledik a fánkszezon, és ha nem szeretnénk bevállalni a szalagos fánkot - annak az amúgy elég élvezetes, de időigényes nyújtási, szaggatási, formázási munkálataival együtt, no meg a kockázattal, hogy összeesik -, akkor ez a tökéletes verzió.

Mindig kell egy megúszós recept arra az esetre, ha se időnk, se kedvünk nincs a macerához, de szükségünk van fánkra, mert megkívántuk, mert szezonja van vagy mert csak úgy.

A túrófánk a legszolgálatkészebb verziója saját kategóriájának. Nem kell keleszteni, mert sütőporral készül. Nem kell dagasztani, sem nyújtani, sem szaggatni. Nem lesz sok mosogatnivalónk se, egyetlen egy darab edény szükséges a tésztához, amiben kikeverjük, és egy serpenyő, amiben megsütjük. 

A formázáshoz elég két vizes kanál, tökélyre, szimmetriára itt kár törekedni, a szabálytalanság bája érvényesül ezeknél a fánkoknál. Különben is, még ha szabályos golyót is sikerülne formálni, akkor is úgy puffadna, növekedne a forró olajban, hogy a végére semmiképpen sem maradna gömb alakú.

Túrófánk

túrófánk2

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 250 gramm tehéntúró
  • 4 darab tojás
  • 100 gramm liszt
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 1 csipet
  • ízlés szerint porcukor
  • 0.5 liter étolaj
Recept idők

Elkészítés:

A túrót elkeverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a sóval és sütőporral elkevert lisztet. Az olajat felhevítjük, és amikor már elég forró, akkor két vizes kiskanál segítségével kis adagokat szaggatunk bele. Aranybarnára sütjük a fánkokat, majd szűrőkanállal kihalásszuk őket a papírtörlővel bélelt tányérra. Még forrón meghintjük porcukorral.

Fotók: Ács Bori/Só&Bors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon